Slovenci v desetih minutah od 0:2 do 2:2

V Ljudskem vrtu se je slovenska reprezentanca do 21 v prijateljski tekmi pomerila z Anglijo.
Fotografija: Nepopustljiva slovenska reprezentanca do 21 let je v Ljudskem vrtu v zadnjih sekundah z golom Janeza Piška prišla do odmevnega neodločenega izida proti Angliji. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Nepopustljiva slovenska reprezentanca do 21 let je v Ljudskem vrtu v zadnjih sekundah z golom Janeza Piška prišla do odmevnega neodločenega izida proti Angliji. FOTO: Tadej Regent

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let se ni vdala do zadnje sekunde in je bila nagrajena za odmeven neodločen izid z 2:2 proti eni od najmočnejših evropskih reprezentanc Angliji. V Ljudskem vrtu je bila v prijateljski tekmi resda tri četrt tekme v podrejenem položaju, a ko je zaslutila, da zmore več in bolje, je s pogumnejšo in agresivnejšo igro izpeljala sijajen zaključek.

Sloveniji, ki bo z Madžarsko leta 2021 gostila evropsko prvenstvo, na katerega se je že uvrstila brez kvalifikacijskih tekem, se je obrestovala nepopustljivost, saj je do golov za znižanje in izenačenje prišla na podoben način: tekmecem je ukradla žogo pri pokrivanju visoko na njegovi polovici. Za Slovenijo sta bila strelca rezervista Dejan Petrović in Janez Pišek v sodnikovem dodatku s prostega strela s 16 m. V torek se bodo varovanci selektorja Primoža Glihe v Celju pomerili še z Madžari.


Selektor Primožž Gliha je vseskozi bodril slovenske reprezentante. FOTO: Tadej Regent
Selektor Primožž Gliha je vseskozi bodril slovenske reprezentante. FOTO: Tadej Regent


Slovenija : Anglija 2:2 (0:1)


Strelci: 0:1 – Nketiah (39, 11-m), 0:2  – Surridge (71), 1:2  – Petrovič (82), 2:2 – Pišek  (90).

Slovenija je igrala v naslednji postavi: Frelih, Rogelj, Zec, Zaletel, Celar, Mlakar, Valenčič, Sever, Stojinović, Kryeziu, Rom – prva enajsterica; Petrovič, Horvat, Štor, Pišek.

Dejan Petrović (desno) in Tomi Horvat sta izpeljala odlično akcijo za prvi slovenski gol. FOTO: Tadej Regent
Dejan Petrović (desno) in Tomi Horvat sta izpeljala odlično akcijo za prvi slovenski gol. FOTO: Tadej Regent

Komentarji: