Slovenija v prvem bobnu skupine C novonastale lige narodov

V istem bobnu bodo še Madžarska, Romunija in Škotska, ki so na svetovni lestvici vse uvrščene višje kot Slovenija.

Objavljeno
07. december 2017 20.26
J. P.
J. P.

Nyon - Evropska nogometna zveza (UEFA) je razkrila, da bo žreb novonastale lige narodov 24. januarja prihodnje leto v švicarski Lozani, slovenska izbrana vrsta pod taktirko novega selektorja Tomaža Kavčiča pa bo, kot poroča STA, ples kroglic pričakala v prvem bobnu skupine C skupaj z Madžarsko, Romunijo in Škotsko, ki so na svetovni jakostni razpredelnici vse uvrščene višje kot Slovenija.

Možni tekmeci iz drugega bobna bodo Srbija, Grčija, Albanija in Norveška, ki so vse ravno tako višje na lestvici; iz tretjega bobna Črna gora, Izrael, Bolgarija in Finska (vse razen Izraela so na zadnji razpredelnici uvrščene višje kot Slovenija); iz četrtega pa Ciper, Estonija in Litva. V treh skupinah bodo nastopila štiri, v eni pa tri izbrane vrste. Zmagovalci vseh štirih skupin bodo napredovali v skupino B, zadnjeuvrščena moštva pa zdrsnila v skupino D.

V elitni skupini A lige narodov so sicer Nemčija, Portugalska, Belgija in Španija v prvem bobnu, Francija, Anglija, Švica in Italija v drugem ter Poljska, Islandija, Hrvaška in Nizozemska v tretjem. V skupini B so mesto našli Avstrija, Wales, Rusija in Slovaška v prvem, Švedska, Ukrajina, Irska in BiH v drugem ter Severna Irska, Danska, Češka in Turčija v tretjem bobnu. Medtem ko bodo v skupini D Azerbajdžan, Makedonija, Belorusija, Gruzija (prvi boben), Armenija, Latvija, Ferski otoki, Luksemburg (drugi boben), Kazahstan, Moldavija, Liechtenstein, Malta (tretji boben) in Andora, Kosovo, San Marino in Gibraltar (četrti boben).