Slovo od kvalifikacij v Varšavi

Slovenska nogometna reprezentanca bo navzlic zamujeni priložnosti za uvrstitev na EP poskusila drago prodati svojo kožo pri favorizirani Poljski.

Objavljeno
18. november 2019 21.55
Posodobljeno
18. november 2019 22.07
Matjaž Kek se je zelo resno lotil priprav za zadnjo tekmo Slovenije v kvalifikacijah za euro 2020. FOTO: Mavric Pivk/Delo
STA
STA
Varšava - Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 igrala zadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. V Varšavi bo nastopila proti domači Poljski, ki si je že zagotovila nastop na sklepnem turnirju stare celine, Slovenija pa si bo skušala zagotoviti tolažilno nagrado in tretje mesto v skupini G.

Tudi v tem je pomen "izredno težke tekme proti prvi ekipi naše skupine, da osvojimo tretje mesto, čeprav je to tolažilno", je na novinarski konferenci pred obračunom povedal selektor Slovenije Matjaž Kek. Napovedal je, da bodo spremembe tako v postavitvi in igri: "To že zaradi tega, ker je kaznovan Aljaž Struna, nekaj igralcev pa še čuti posledice tekme proti Latviji." Slovenija, ki je na prvi medsebojni tekmi v teh kvalifikacijah doma premagala Poljake z 2:0, ima po devetih tekmah v skupini G 14 točk, vodilna Poljska pa 22. Slednja je na EP, slovenska vrsta pa ne.

image
Robert Lewandowski (v ozadju Miha Mevlja) je udarni adut poljske reprezentance. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


"Na žalost bo šel le en na EP z jutrišnjega dvoboja. Poljski želim, da pride na prvenstvu čim dlje. Imamo pa mi tudi jutri na fantastičnem, razprodanem stadionu svojo računico. Tekma v Ljubljani nam je lahko dobra spodbuda. V torek pa bo čisto nekaj drugega, ampak prepričan sem, da bomo odigrali dobro tekmo in naredili korak naprej v razmišljanju o reprezentančnem nogometu," je še povedal Kek.