Solskjær ni več norveški gasilec

Manchester United začasnemu trenerju dal redno službo

Objavljeno
28. marec 2019 10.50
Posodobljeno
28. marec 2019 11.02
Ole Gunnar Solskjær je dobil redno službo pri rdečih vragih. FOTO: Reuters
M. U.
M. U.
Manchester - Angleški nogometni velikan Manchester United nima več zgolj začasnega trenerja. Norveški strokovnjak Ole Gunnar Solskjær je upravičil visoka pričakovanja ter postal glavni trener zasedbe z Old Trafforda z dolgoročno pogodbo, so potrdili v klubu.

Manchester United je s 46-letnim Norvežanom podpisal triletno pogodbo.

Solskjær je vodenje rdečih vragov prevzel decembra, ko se je poslovil Portugalec Jose Mourinho. Najprej je bil le začasni gasilec oziroma vršilec dolžnosti, a je preizkusi opravil z odliko ter za nagrado prejel triletno pogodbo.
 

Preporod rdečih vragov


Solskjær se je podpisal pod 14 zmag na uvodnih devetnajstih tekmah, na katerih je vodil ta sloviti angleški kolektiv v premier league. Po mnenju mnogih je ključni faktor preporoda Manchester Uniteda. Odkar je prevzel zasedbo, je izgubil le eno od sedemnajstih tekem. Med drugimi je premagal Tottenham, Arsenal, Chelsea in v ligi prvakov PSG ter se tako prebil med osem najboljših klubov v Evropi.

Prejel bo sedem milijonov evrov na sezono, dobro polovico tistega, kar je imel v pogodbi zapisano Mourinho, navajajo mediji.