Španija v težavah: Busquets okužen, ekipa v izolaciji

Špansko reprezentanco, ki bo na svoji prvi tekmi eura 2020 v Sevilli prihodnji ponedeljek gostila Švedsko, je pretresel primer okužbe z novim koronavirusom.
Fotografija: Sergio Busquets (v rdečem dresu) med zadnjim nastopom za špansko reprezentanco na prijateljski tekmi s Portugalsko v Madridu. FOTO: Javier Soriano/AFP
Odpri galerijo
Sergio Busquets (v rdečem dresu) med zadnjim nastopom za špansko reprezentanco na prijateljski tekmi s Portugalsko v Madridu. FOTO: Javier Soriano/AFP

V nedeljo, točno osem dni pred njihovo prvo tekmo na euru 2020 v domači Sevilli, je iz madridske baze španske reprezentance prišla potrditev, da so pri kapetanu in vezistu Barcelone Sergiu Busquetsu odkrili okužbo z novim koronavirusom. Španci so v petek odigrali prijateljsko tekmo s Portugalsko v Madridu (0:0), Busquets pa je igral dobro uro, ko ga je selektor Luis Enrique zamenjal z Rodrijem Hernandezom.

Madridski dnevnik AS je v nedeljo zvečer poročal, da je zaenkrat potrjena okužba zgolj pri Busquetsu, vsi drugi člani španske reprezentance so bili na testiranju negativni. Skupno bo PCR-testiranja še enkrat opravilo 51 oseb, ki so v neposrednem stiku z ekipo. Odpadla je tudi zadnja pripravljalna tekma Špancev, ki bi se morali pomeriti z Litvo, tako da bo nasprotnica Litovcev v torek mlada španska reprezentanca, ki se je s selektorjem Luisom de la Fuentejem šele nedavno vrnila iz Slovenije, kjer jo je na pragu finala mladinskega eura ustavila mlada izbrana vrsta Portugalske.



Španska nogometna zveza naj bi ministrstvo za zdravje dvakrat prosila za cepljenje nogometašev, a so Enrique in njegovi varovanci vse do tega konca tedna zaman čakali na zeleno luč. Vsi člani ekipe, tako nogometaši kot trenerji in ostalo osebje, so trenutno v preventivni izolaciji, kjer bodo opravljali individualne treninge. Kje se je Busquets, ki je v petek igral na prijateljski tekmi s Portugalsko (0:0), okužil, za zdaj ni znano, bo pa španska reprezentanca kot kaže euro 2020 začela brez svojega kapetana. Enrique ima sicer možnost, da do 21. ure v soboto, torej dva dni pred tekmo s Švedsko, še spremeni seznam igralcev, saj okužbe z novim koronavirusom omogočajo tovrstne spremembe v zadnjem hipu s posebnim dovoljenjem Evropske nogometne zveze.

Preberite še:

Komentarji: