Šporar pozabil na poškodbo, zdaj ne želi le sedeti

Srečko Katanec je za tekmi z Malto in Poljsko prvič povabil tudi nekdanjega asa Olimpije Andraža Šporarja.

Objavljeno
08. november 2016 17.36
nogomet
Š. Ro.
Š. Ro.

Brdo pri Kranju - S slovensko nogometna reprezentanco se na petkovo kvalifikacijsko tekmo za SP 2018 na Malti in ponedeljkovo prijateljsko srečanje na Poljskem pripravljajo tudi trije novinci, ki jih je selektor Srečko Katanec vpoklical po poškodbah Kevina Kampla, Romana Bezjaka in Roberta Berića. Ob Antoniu Delamei Mlinarju in Gregorju Sikošku največ pozornosti jemlje Andraž Šporar, nekdanji as Olimpije, ki z Baslom igra tudi v ligi prvakov.

Tudi sam je imel po januarskem, dobre tri milijone evrov vrednem prestopu, precej smole s poškodbo, zaradi katere je okreval pol leta. »To je bila res huda poškodba, toda ko enkrat stopiš na igrišče in lahko normalno treniraš, pozabiš nanjo. Telo sicer nosi določene posledice, a prihajam v pravi tekmovalni ritem. Zelo sem vesel, da je to za mano,« je povedal 22-letni napadalec in se nadejal, da bo morda dobil priložnost v oslabljenem napadu, v katerem ima katanec na voljo le Milivoja Novakovića.

»Kaj pričakujem, ni pomembno, si pa seveda želim kakšno minuto, nihče si ne želi sedeti. Toda o tem bo odločal selektor,« je dejal in bil navdušen nad tekmama proti Slovaški in Angliji. »Izvrstna tekma proti Slovakom in tudi Angležem, z malo sreče bi lahko osvojili šest točk, ampak so tudi štiri fenomenalen izkupiček,« je poudaril Ljubljančan.

Malo treme pred prihodom

V obrambo, ki se tudi sooča z nekaterimi zdravstvenimi težavami (Bojan Jokić) in kaznimi (Aljaž Struna), je Katanec poklical preostala dva novinca. Antonio Delamea Mlinar ga je prepričal z igrami v ljubljanskem dresu, Gregor Sikošek pa v koprskem. Sikošek, ki je sploh prvič v slovenski reprezentanci, pred tem ni bil niti v mlajših selekcijah, je priznal, da je imel kar malo treme pred zborom.

»Bil sem presenečen nad vpoklicem. Tega nisem pričakoval, ampak to priložnost bom poskusil maksimalno izkoristiti,« je bil odločen in se ozrl na petkove tekmece. »Ne morem reči, da sem jih dobro preštudiral. Vemo pa, da je vsaka reprezentanca kakovostna. Tudi selektor je poudaril, da noben tekmec ni lahek, še posebej Malta, ki je delala preglavice marsikomu. Resno je treba vzeti vsakogar,« je zaključil 22-letnik.

Nogometaši so danes na Brdu opravili drugi trening, v polnem pogonu so bili vsi nogometaši, razen Bojana Jokića, ki je vadil po prilagojenem programu v spremstvu zdravniškega osebja. Selektor je trening po 15 minutah zaprl za javnost, zagotovo pa bo v petek na zelenico v Ta'Qaliju poslal spremenjeno postavo v primerjavi z zadnjimi obračuni.