Srbski biser Luka Jović spet v polno. Poleti na Camp Nou?

Po poročanju nekaterih medijev naj bi evropski velikan Barcelona za srbskega mladeniča Luko Jovića imela pripravljenih 50 milijonov evrov. Strelec tudi proti Nemčiji.
Fotografija: Luka Jović je Srbijo popeljal v vodstvo proti Nemčiji. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Luka Jović je Srbijo popeljal v vodstvo proti Nemčiji. FOTO: AFP

Barcelona naj bi v prihodnjih tednih začela pogovore z nemškim prvoligašem Eintrachtom za nakup 21-letnega srbskega napadalca Luko Jovića, poroča britanski Guardian.

Mladi Srb preživlja odlično sezono, v nemški bundesligi je na 24 tekmah dosegel 15 golov, še sedem jih je zabil v evropski ligi, v kateri se je moštvo iz Frankfurta prebilo že do četrtfinala.

Jović, ki je kariero začel v beograjski Crveni zvezdi, je sicer pri Eintrachtu kot posojeni igralec Benfice, vendar se je že dogovoril o redni pogodbi s koncem sezone. Če bo igralec želel poleti oditi drugam, pa naj bi zanj zahtevali med 65 in 70 milijoni evrov.
 

V Wolfsburgu zadel za 1:0


Barcelono že dalj časa zanima 21-letnik, ki ima štiri nastope za Srbijo, nocoj je bil v prvi postavi za prijateljsko tekmo proti Nemčiji v Wolfsburgu. Bil je tudi edini strelec gostov za neodločeni izid 1:1 (za Nemce je izenačil Leon Goretzka).

Luka Jović blesti v dresu Eintrachta. FOTO: AFP
Luka Jović blesti v dresu Eintrachta. FOTO: AFP


Tehnični direktor Ramon Planes in športni direktor pri katalonskem gigantu Eric Abidal sta ga gledala na zadnji tekmi Eintrachta proti Interju, ko je dosegel edini gol za Nemce. Zanimivo, Eintracht se bo v četrtfinalu pomeril prav proti še vedno Jovićevem delodajalcu Benfici.  

Barcelona je že podpisala pogodbi z Ajaxovim zveznim igralcem Frenkiejem De Jongom za 75 milijonov evrov in francoskim branilcem iz Toulousa Jean-Clairom Todibojem, ki je bil prost igralec.

Preberite še:

Komentarji: