Štajerska past za Maribor je razigrano Celje

V 6. kolu 1. slovenske nogometne lige danes dve tekmi, jutri tri, vključno z zadnjo v Kidričevem med drugim Aluminijem in vodilno Olimpijo.
Fotografija: Janez Pišek (desno) bo derbije proti Mariboru igral v domžalskem dresu, Luka Zahović pa bo velika nevarnost za celjskega vratarja Metoda Jurharja. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Janez Pišek (desno) bo derbije proti Mariboru igral v domžalskem dresu, Luka Zahović pa bo velika nevarnost za celjskega vratarja Metoda Jurharja. FOTO: Tadej Regent/Delo

Ligaški konec tedna bosta jutri v Kidričevem zaokrožila vodilna z vrha, drugi Aluminij in prva Olimpija, toda osrednja tekma 6. kola 1. SNL bo danes zvečer, štajerski derbi v Celju. Popoldne bo tekma v Sežani, v nedeljo pa še v Sp. Šiški in Murski Soboti.

Sežana: CB24 Tabor – Triglav (sobota, sodnik Rade Obrenović, 17): Za oboje je dvoboj eden od najpomembnejših v uvodnem delu sezone. Ne smeta ga izgubiti, za Tabor kot gostitelja je osnovni cilj zmaga. Takšno izhodišče ustreza Gorenjcem, ki so učinkovitejši in nevarnejši takrat, ko niso favoriti. Sežanske možnosti zmanjšuje odlična igra v Ljudskem vrtu, za katero je Tabor plačal hud davek v izključitvi in porazu. Trener Andrej Razdrh bi raje videl, da bi danes igrali slabo, da bi dvakratni strelec v Ljudskem vrtu Predrag Sikimić zabil le en gol, a ta za zmago z 1:0.



Celje: Celje – Maribor (Andrej Žnidaršič, 20.10): Kar bo, bo, je celjsko vodilo, mariborsko je veliko bolj zahtevno. Zmaga za vsaka ceno! Pogled na zadnja tri gostovanja vijoličnih razkriva lahko nalogo, tri zmage z razliko v golih 12:1. Celjani so, kot polovica ligašev, vse prej kot zavidljivem položaju. Ker nimajo denarja, prodajajo vse, kar je vrednega. Poleti Rudija Požega Vancaša, zdaj Janeza Piška, naslednji bo bržčas Dario Vizinger. Prav Hrvat, ki je bil nerešljiva uganka za Domžalčane, bi lahko povzročil največ preglavic luknjasti obrambi vijoličnih. Če bo igral. Menda naj bi na treningu staknil poškodbo in ne bo nared za tekmo, ki je mariborska generalka za četrtkov evropski izziv v bolgarskem Razgradu pri Ludogorcu.

Gaber Dobrovoljc je od včeraj bivši član Domžal. Postavni štoper je odšel v Turčijo v Istanbul, prestopil je k drugoligaškemu moštvu Fatih Karagümrük. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Gaber Dobrovoljc je od včeraj bivši član Domžal. Postavni štoper je odšel v Turčijo v Istanbul, prestopil je k drugoligaškemu moštvu Fatih Karagümrük. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Ljubljana: Bravo – Domžale (nedelja, Mitja Žganec, 16): Trda prede enim in drugim. Bolj gostom, ki zamujajo v formi v post evropskem ciklu. V ospredju so bile še tržne dejavnosti, kot sta bili prodaja Shamarja Nicholsona in Gabra Dobrovoljca ter nakup Janeza Piška. Izkupiček je bil rekorden, ampak kaj prida veliko zadovoljstva v domžalskem taboru ne bo, če se ne bo zasukala tudi ligaška krivulja navzgor. Zanimivo bo videti, kdo jo bo zasukal oziroma, kdo je izgubil zaupanje trenerja Simona Rožmana. Eden od izkušenih mož Branko Ilić ga je na začetku sezone lomil v obrambi, v zadnjih dveh, treh tekmah pa še Senijad Ibričić. Bravo počasi dojema, da (še) ni dorasel konkurenci, pokalni poraz z Rudarjem pa bo morda pozitivno, po načelu eno breme manj, vplival na ligaško tekmovanje.



Murska Sobota: Mura – Rudar (Asmir Sagrković, 18): Mura upravičuje tihe želje o boju za vrh lestvice, Rudar se je nekoliko sprostil po pokalni zmagi v Sp. Šiški, toda kljub veliko talenta v moštvu je bliže porazu v Fazaneriji kot presenečenju.

Kidričevo: Aluminij – Olimpija (Damir Skomina, 20.15): Koliko pomeni odhod prvega strelca 1. SNL Luke Štora v Nemčijo? To je uganka za Aluminij, ki je dobil veliko evrov, toda izgubil potencialnih 15 golov, kolikor bi jih v ritmu, kakršnem ga je imel na začetku sezone, še zabil Ajdovec iz Velikih Žabelj. Olimpijine skrbi so sladke, najvidnejši igralci uživajo in se igrajo nogometa kot otroci v peskovniku. Trener Safet Hadžić kaj slabega ne more narediti, predvsem pa mora počakati, kaj bodo prinesle zadnje ure prestopnega roka. Prav zato je pomenljiva njegova velenjska odločitev, da je od prve do zadnje minute igral z istimi nogometaši. Slejkoprej bo potreboval tudi razigrane rezerviste, med katerimi pa so pretežno mladi in neizkušeni fantje. Njihova minutaža je premajhna.

Komentarji: