Štajerska veselica po imenitni predstavi Rajka Repa

Kevin Kampl poskusil oživeti neučinkoviti Leipzig – Josip Iličić režiser Atalantine zmage proti Parmi
Fotografija: sport_legionarji
Odpri galerijo
sport_legionarji

Udarni junak med slovenskimi nogometnimi legionarji v zadnjem oktobrskem vikendu je bil Rajko Rep, napadalec novega avstrijskega prvoligaša iz Hartberga. Čudež v mestecu na avstrijskem Štajerskem se nadaljuje, moštvo je z goloma našega aduta iz zvezne vrste snelo skalp velikega regionalnega tekmeca iz Gradca – Sturma. Pohod k naslovu slovaškega prvaka nadaljuje Slovan z Andražem Šporarjem in Kenanom Bajrićem.

Kevin Kampl je v nedeljskem nemškem derbiju Leipziga in Schalkeja (0:0) vstopil sredi 2. polčasa, zamenjal je avstrijskega reprezentanta Stefana Ilsankerja, nekoč na športni gimnaziji v Salzburgu sošolca smučarske šampionke Anne Veith (dekliško Fenninger). Prav s Kamplovim prihodom na igrišče je trener poskusil oživeti igro v napadu domačega moštva. »V 1. polčasu smo brez Kampla pogrešali ustvarjalnost pri Leipzigu, ko pa se je trener v nadaljevanju tekme odločil za vstop ofenzivnega motorja tega moštva, je bilo jasno, da meri na zmago. Vse sile je premaknil v napad, a gola tokrat ni bilo,« so zapisali o tekmi in Kamplovi navzočnosti v razprodani areni (43.000) v časniku Leipziger Volkszeitung.

Vodilnega ustvarjalca v igri na zadnjih tekmah slovenske reprezentance Josipa Iličića tokrat ni bilo med strelci, a je prispeval podajo pri prvem od treh golov svoje Atalante ob gladki zmagi proti Parmi. Na štadionu v Bergamu v prvem polčasu ni bilo golov, pot k uspehu je odprla prav akcija kranjskega nogometnega mojstra v 10. minuti drugega dela. Jan Oblak je bil domala brez dela v povprečni predstavi Atletica in Sociedada v španskem prvenstvu, Samir Handanović bo danes s soigralci v Rimu lovil zmago proti Laziu, Belčeva Sampdoria pa je na San Siru dvakrat vodila proti Milanu, a na koncu ostala praznih rok – 2:3. Slovenski reprezentančni vratar je bil pri svojem klubu vnovič na klopi.


Nekoč Kvas in Bozgo, danes Rep


Posebna zgodba pa pripada Rajku Repu. Ta 28-letnik je veliko obetal pri mlajših reprezentančnih selekcijah, v izbrani vrsti do 21 let mu je ponudil priložnost Tomaž Kavčič, v 19 nastopih je dosegel dva gola. Pri Celju se je prebil k prvem moštvu, pozneje branil barve Maribora in Mure, se preizkušal v Celovcu in Linzu. Na reprezentančnem seznamu udarnega moštva ga ni bilo, v iskanju strelcev pa se bo novi slovenski selektor morda spomnil tudi nanj. Zlasti če bo tako blestel kot v soboto, ko je zabil oba gola za Hartberg proti Sturmu. Slednji je nekoč pod vodstvom Ivice Osima na klopi igral v ligi prvakov, a po sobotnem porazu zaostaja za klubom iz mesteca, ki ga pri nas večinoma poznajo le najbolj vzneseni nogometni navdušenci iz severovzhodne Slovenije, saj so tam pred dobrim desetletjem ob koncu športne poti igrali Andrej Kvas, Peter Plošnik in Kliton Bozgo, nekoč tudi Esad Pirc. Z njimi je Hartberg polnil svoje tribune v drugoligaškem tekmovanju, prek 5000 gledalcev pa je zdaj dolgo slavilo Repova gola. Ob tem je Slovenec povedal: »V prejšnji sezoni nisem veliko igral, zdaj pa sem prav vesel, ker sem pogosto na zelenici. Sposoben sem še precej, precej več.«

Svojo uspešno jesen na Slovaškem nadaljujeta Kenan Bajrić in Andraž Šporar. Slednji je najboljši strelec slovaške igre, a tokrat je enega od dveh golov za zmago Slovana v Podbrezovi zabil Bajrić. Njuno moštvo je na vrhu lestvice in napada naslov prvaka. Naslednje leto bo bratislavski klub praznoval 100. rojstni dan, preselil se bo v sodobno nacionalno areno, želja po šampionskem slavju v novem okolju je tako povsem razumljiva.

Preberite še:

Komentarji: