Stara dama se je izvlekla, a ne po zaslugi Ronalda

Juventus se je uspešno lotil obrambe naslova, Carlo Ancelotti je zmagal ob vrnitvi v serie A, Maurizio Sarri je sanjsko začel sezono v Angliji, Paul Pogba dvakrat v polno za PSG.
Fotografija: Cristiano Ronaldo na prvi tekmi za Juventus ni dosegel gola, je pa vpisal zmago. Foto: AP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo na prvi tekmi za Juventus ni dosegel gola, je pa vpisal zmago. Foto: AP

Silno okrepljeni Juventus je odkrito napovedal napad na naslov v ligi prvakov, a že na prvi domači oviri je dobil opozorilo, da stvari v sezoni le ne bodo tako samoumevne. Serie A je odprl z zmago s 3:2 pri Chievu, zmagoviti gol pa dosegel šele v četrti minuti sodnikovega dodatka, ko je po podaji Alexa Sandra zadel Federico Bernardeschi in dokončal zasuk po zaostanku z 1:2. Cristiano Ronaldo se na debiju za staro damo ni vpisal med strelce, vendar mu to ni pokvarilo večera.

Nasmešek, pomežik in dvignjen palec. Ronaldo se po tekmi ni ustavil pred novinarji in ni dal izjave, toda jasno je bilo, da je bil zadovoljen s prvo resno tekmo na Apeninskem polotoku. Tudi trener Massimiliano Allegri je pohvalil predstavo 33-letne okrepitve, za katero je Juventus odštel 112 milijonov evrov madridskemu Realu.



»Cristiano Ronaldo je odigral dobro tekmo. Večkrat je streljal proti vratom. Danes ni zadel, ker mu pač ni bilo usojeno,« je izjavil Allegri. Tisoči navijačev, ki so prišli v Verono zgolj zaradi petkratnega nogometaša leta na svetu, so bili priča enih redkih tekem, na kateri Portugalec ni zabil gola. Uspešen je bil denimo na obeh pripravljalnih tekmah Juventusa, ki je uspešno začel lov na osmi zaporedni scudetto.

Ronaldo bo na domačem štadionu debitiral prihodnji konec tedna proti Laziu in prva tekma je bila zanj spodbudna. Dobro se je ujel z Douglasom Costo in bil nevaren. V 18. minuti je žoga zadela zunanji del mreže, po pol ure je streljal malo prek prečke, nekaj strelov mu je v drugem polčasu ubranil veteran v vratih Stefano Sorrentino. »Ronaldo se je dobro gibal, vendar ni dobil dovolj uporabnih žog. Takoj je naredil razliko, to je bilo očitno. Zelo dobro se je vklopil v ekipo,« si od strelskega rekorderja še veliko obeta Allegri.

Tekma je požela ogromno zanimanja, že tri ure pred prvim sodnikovim žvižgom so se trume navijačev zgrnile pred vhode štadiona Bentegodi. Juventusov avtobus so na poti spremljali vzkliki, Ronaldo je med ogrevanjem gledalce zabaval z žongliranjem in ti so z aplavzom nagradili vsak dotik z žogo.

Juve je prišel v vodstvo že po treh minutah, ko je zadel še en nekdanji Realov nogometaš Sami Khedira. Toda zgodba se je zasukala, ob koncu prvega polčasa je z glavo izenačil Mariusz Stepinski, pozneje je Emanuele Giaccherini izkoristil enajstmetrovko po prekršku Juventusovega novinca Joaa Cancela. Za goste je igral tudi povratnik Leonardo Bonucci (eno leto je preživel pri Milanu) in bil zaslužen za drugi gol, ki je bil sicer avtogol branilca Mattie Banija. Bonucci je po kotu streljal z glavo in se veselil zadetka, ki so ga navijači pospremili z mešanimi občutki, slišati je bilo tako aplavz kot žvižge. Odhoda k najhujšemu tekmecu mu pač ne morejo kar tako odpustiti.
 

Sanjski štart Sarrija


Uspešno se je v domovino vrnil Carlo Ancelotti, z Napolijem je po preobratu premagal Lazio z 2:1, zmagoviti zadetek je dosegel Lorenzo Insigne. Ancelotti, ki je od leta 2009 vodil Chelsea, PSG, Real Madrid in Bayern, je nasledil Maurizia Sarrija, ki je odlično štartal v premier league. S Chelseajem je ugnal tudi londonskega tekmeca Arsenala s 3:2, kar pomeni, da je Unai Emery še vedno brez točke pri topničarjih, ki so nadoknadili zaostanek z 0:2. Zmagoviti gol za modre je zabil Marcos Alonso v 81. minuti, toda junak tekme je bil Eden Hazard, ki je v igro vstopil 22 minut pred koncem in zrežiral odločilni zadetek.

V Franciji je Paris SG nadaljeval zmagoviti pohod, dva gola junaka SP v Rusiji Kyliana Mbappeja in eden Neymarjev sta bila dovolj za zmago s 3:1 pri Guingampu.

Komentarji: