Sterling nepričakovani junak večera v Sevilli

Anglija s 3:2 presenetila neučinkovito Španijo, Edin Džeko je zadel dvakrat v Sarajevu.
Fotografija: Raheem Sterling je v prvem polčasu dvakrat premagal domačo obrambo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Raheem Sterling je v prvem polčasu dvakrat premagal domačo obrambo. FOTO: Reuters

Raheem Sterling je bil glavna tarča kritik v angleški reprezentanci na svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer se ni vpisal med strelce. Napadalec Manchester Cityja je "eksplodiral", ko tega ne bi pričakovali. V Sevilli je favoritom iz Španije že v prvem polčasu zabil dva gola, Angleži pa so se veselili zmage s 3:2 in novemu španskemu selektorju Luisu Enriqueju prizadejali prvi poraz.

Anglija je v prvem polčasu dosegla vse tri gole, za Španijo je zadetek upanja vpisal rezervist Paco Alcacer, toda gostitelji velike premoči na igrišču niso znali unovčiti, v zadnji minuti sodnikovega podaljška je poraz le omilil Sergio Ramos.

Bosna in Hercegovina je z dvema goloma zvezdnika Edina Džeka na sarajevski Grbavici ugnala Severno Irsko, Švica pa je zmagala na Islandiji.

Današnji izidi v ligi narodov – Španija : Anglija 2:3 (0:3; Sterling 2, Rashford; Alcacer, Ramos), Islandija : Švica 1:2 (Finnbogason, Seferović, Lang), BiH : Severna Irska 2:0 (Džeko 2), Estonija : Madžarska 3:3, Finska : Grčija 1:0, Belorusija : Moldavija 0:0, Luksemburg : San Marino 3:0.

Edin Džeko je bil prvi mož reprezentance BiH ob zmagi proti Severni Irski. FOTO: Reuters
Edin Džeko je bil prvi mož reprezentance BiH ob zmagi proti Severni Irski. FOTO: Reuters

Preberite še:

Komentarji: