Štor popeljal Aluminij na vrh

Kidričani so v drugem polčasu uprizorili preobrat proti Triglavu.
Fotografija: Aluminij je sezono začel z dvema zmagama. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Aluminij je sezono začel z dvema zmagama. FOTO: Tadej Regent

Kidričani so dobro začeli novo prvenstvo. Zmagali so še drugič in so na vrhu lestvice, potem ko jim je v drugem polčasu proti Triglavu uspel preobrat, ki ga je v izdihljajih tekme zaznamoval Luka Štor s svojim drugim zadetkom sezone. Kranjčani, ki so uvodoma presenetili Maribor, pa nadaljujejo skromno bero točk v Kidričevem, s sedmih prvoligaških gostovanj so prinesli le točko.



Ekipi sta v prve pol ure prikazali bolj ali manj enakovredno igro, v kateri sta obe ekipi nekajkrat poskusili tudi s streli proti vratom. Velja izpostaviti predvsem poskusa od daleč Jureta Matjašiča v deveti in Egzona Kryieziuja malce zatem, oba nogometaša pa sta bila malce premalo natančna.

V 21. minuti je prav tako od daleč sprožil Sanin Muminović, toda Luka Čadež ni imel veliko dela. V 38. minuti pa so gosti prišli do vodstva. Zanj je z izjemnim strelom z dobrih 20 metrov poskrbel Tilen Mlakar, ki je žogo v mrežo poslal tik ob levi vratnici.



Domači so pred tem v 20. minuti po domnevnem prekršku Aleša Mertlja nad Nikolo Lekom neuspešno zahtevali enajstmetrovko. Dobili pa so jo v 56. minuti, o je Kryeziu naredil prekršek v kazenskem prostoru nad Štorom, z bele pike pa je žogo pod prečko poslal Matic Vrbanec. Nov nevaren poskus je v 61. minuti sprožil Leko, a bil premalo natančen, v 83. minuti pa so nevarno zagrozili Kranjčani.

David Tijanić je lepo sprožil malce zunaj kazenskega prostora, zadel prečko, odbito žogo je v mrežo pospravil Victor Aliaga, a je bil v prepovedanem položaju. Zato pa ni bil Štor na drugi strani v prvi minuti sodniškega dodatka, ko je Aluminijev napadalec lepo prišel do strela in z osmih metrov zadel za zmago domačih.

Kidričani bodo v 3. krogu v petek gostovali v Celju, Kranjčani pa bodo dan pozneje gostili Velenjčane.

Preberite še:

Komentarji: