Suspendiran glavni preiskovalec primera FIFA

Zaenkrat še ni znano, kakšnih kaznivih dejanj sumijo Oliverja Thormanna.

Objavljeno
09. november 2018 17.03
Posodobljeno
09. november 2018 17.15
Pred Oliverjem Thormannom je bil v začetku tedna na tapeti tudi že Rinaldo Arnold, osebni prijatelj Giannija Infantina. FOTO: Valeriano di Domenico/AFP
J. P., STA
J. P., STA
Ženeva – Iz pisarne švicarskega državnega pravobranilstva v Bernu so potrdili poročanje dnevnika Tages Anzeiger, da so zaradi suma kaznivega dejanja suspendirali glavnega tožilca v mednarodni preiskavi korupcije v svetovnem nogometu, Oliverja Thormanna, in dodali, da je suspenz posledica preiskave korupcije v Mednarodni nogometni zvezi (FIFA), v isti sapi pa poudarili, da nima nobene povezave z nekdanjimi razkritji dokumentov Football Leaks, v katerih so dokumentirana srečanja med pisarno tožilstva in uradniki FIFA.


Drugi incident v tednu dni


Zaenkrat še ni znano, kakšnih kaznivih dejanj sumijo Thormanna. To je še drugi incident švicarske pisarne v tednu dni. V ponedeljek so oblasti sprožile preiskavo proti tožilcu Rinaldu Arnoldu, osebnemu prijatelju prvega moža FIFA Giannija Infantina. Dnevnik Tages Anzeiger je minuli teden poročal, da je Arnold sprejel povabila na nogometne dogodke med letošnjim svetovnim prvenstvom v Rusiji, medtem ko je organiziral sestanke med švicarskim državnim pravobranilstvom in Infantinom. Arnold sicer ni bil član ekipe, ki preiskuje FIFA.