Švica razbila Belgijo za prvo mesto v skupini

Nogometaši Švice so s kar 5:2 premagali Belgijce in napredovali na zaključni turnir lige narodov.
Fotografija: Haris Seferović je bil s tremi zadetki junak Švice. FOTO: AP
Odpri galerijo
Haris Seferović je bil s tremi zadetki junak Švice. FOTO: AP

Švicarska nogometna reprezentanca je v odločilni tekmi lige narodov v Luzernu premagala Belgijo s 5:2 (3:2) in osvojila prvo mesto v drugi skupini lige A. Poleg Švicarjev so si nastop na zaključnem turnirju zagotovili še Portugalci in Angleži, četrti udeleženci pa bodo znani po ponedeljkovi tekmi med Nemci in Nizozemci.

Belgijci so sijajno odprli dvoboj v mestu ob Rdečem jezeru in z goloma Thorgana Hazarda v 2. in 17. minuti povedli z 2:0, a so izbranci švicarskega selektorja Vladimirja Petkovića že v prvem polčasu uprizorili prvovrsten preobrat. Z dvema goloma Harisa Seferovića (31., 44.) ter Ricarda Rodrigueza (28./11 m) so že na polčasu vodili s 3:2, v drugem delu tekme pa sta za gostitelje zadela še Nico Elvedi (62.) in absolutni junak dvoboja ter trikratni strelec Seferović (85.).
 

Danes še zadnja vozovnica za zaključni turnir


Portugalci so si že po sobotnem neodločenem izidu proti Italijanom v Milanu izborili nastop na sklepnem turnirju, četrti udeleženec pa bo znan po današnji tekmi med Nemčijo in Nizozemsko v Gelsenkirchnu. V prvi skupini elitne lige A je v najboljšem položaju Francija s sedmimi točkami, sledi ji Nizozemska s šestimi, medtem ko je Nemčija osvojila vsega točko in je nazadovala v ligo B, tako kot Islandija, Hrvaška in Poljska.

V tretji skupini lige B je Avstrija v gosteh ukanila Severno Irsko z 2:1. Za naše severna sosede sta zadela Xaver Schlager (49.) in Valentino Lazaro (90.), za Irce pa Corry Evans (57.).

Madžarska je v drugi skupine lige C ukanila Finsko z 2:0, gola pa sta prispevala Adam Szala (29.) in Adam Nagy (37.). Estonija je po avtogolu Vasiliosa Lambropoulosa (44.) slavila v Grčiji z 1:0. V ligi D sta se Moldavija in Luksemburg razšla z neodločenim izidom 1:1, Belorusija pa je slavila v San Marinu z 2:0.

Preberite še:

Komentarji: