Tabor iz šampionske bitke izločil Maribor, ta lahko še Celje

Po porazu vijoličnih je Olimpijin edini resni tekmec ostalo Celje. Do nedelje in štajerskega derbija v Ljudskem vrtu?
Fotografija: Mariborski brazilski dvojec Santos, Marcos Tavares (levo) je bil – kot moštvo – povsem nemočen v Sežani, kjer so vijolični izgubili šampionski pas. FOTO: Matej Glavina
Odpri galerijo
Mariborski brazilski dvojec Santos, Marcos Tavares (levo) je bil – kot moštvo – povsem nemočen v Sežani, kjer so vijolični izgubili šampionski pas. FOTO: Matej Glavina

Po 32. kolu 1. SNL je Olimpija korak bliže naslovu državnega prvaka, Ante Vukušić pa strelskemu rekordu, potem ko je pri visoki zmagi nad Rudarjem (5:0) dosegel štiri gole. Za Maribor je ubranitev lovorike znanstvena fantastika, Celje pa je še edina ovira zeleno-belih »na avtocesti« do tretjega naslova najboljšega v petih sezonah pod vodstvom Milana Mandarića.

Maribor je v Sežani izgubil šampionski »pas« po drugi pokoronski zaušnici z močjo direkta. CB24 Tabor je bil še drugič v sezoni premočan tekmec za Mariborčane in je ponovil oktobrskih 4:1, s čimer si je praktično že zagotovil obstanek v 1. SNL brez dodatnih kvalifikacij.

Doukoure Kevin Grobry (v sredini) je zabil imeniten izenačujoči gol. FOTO: Matej Glavina
Doukoure Kevin Grobry (v sredini) je zabil imeniten izenačujoči gol. FOTO: Matej Glavina


Mariborčani so celo prvi zadeli, toda potem ušli višjemu porazu. Kaj in zakaj je šlo narobe, neustrezen termin tekme, nerazpoloženost posameznikov in slab moštveni dan ali neposrečene kadrovsko-taktične odločitve trenerja Sergeja Jakirovića? Vijolični so na poti v Maribor imeli o čem razmišljati, še najbolj pa o nerazumljivem odzivu po vodstvu po golu Špira Peričića, ki ga je z asistenco iz avta zabelil Amir Dervišević.


Prehitri za Mariborčane


Hitropotezni odgovor Sežancev je razkril popolnoma razglašeno podobo Mariborčanov in še posebej nezbranih branilcev, ki so jih Rodrigue Bongongui (komaj 166 cm visoki Kamerunec ni prejel vize za selitev v Izrael, zato se je vrnil in bo prvenstvo končal v Sloveniji), Stefan Stevanović in Leon Sever metali po tleh kot keglje. Vsaka »finta« enega od domačih napadalcev je vrgla na zadnjico enega ali dva Mariborčana.

Mariborski polom je napovedala že začetna enajsterica, ki ni bila kos hitrosti in agresivnosti bojevnikov Maura Camoranesija. »Mister« je bil znova sijajen v pripravi tekme in je razkril, zakaj je bil nekoč eden od najboljših zveznih igralcev s slovesom nepopustljivega borca.



Kolikor so imel Sežanci nesreče v prejšnji tekmi v Domžalah in še kakšni prej, so imeli proti Mariboru tudi kanček sreče. Vrhunski izenačujoči gol po vsega nekaj sekundah mariborskega vodstva je pomenil zasuk in hkrati potop Mariborčanov. Tudi šampionskega.

Sežanci s srbsko navezo Stefan Stevanović-Marko Ristić so bili razgirani in neulovljivi za razglašene Mariborčane. FOTO: Matej Glavina
Sežanci s srbsko navezo Stefan Stevanović-Marko Ristić so bili razgirani in neulovljivi za razglašene Mariborčane. FOTO: Matej Glavina


Na voljo še ducat točk


»Če ne zmagujemo na takšnih tekmah, potem je neumnost načrtovati, kako bomo prvaki. Težko se bo usmeriti v tekmo s Celjem, ampak je tudi priložnost, da pokažemo, da smo imeli v Sežani le slab dan, in da se vrnemo k zmagam,« je bil kratek, razburjen in jedrnat mariborski trener Jakirović.

V domačem taboru je bilo veliko junakov, eden med njimi je bil tudi domači veteran Erik Salkić, strelec tretjega gola, po katerem se je vijoličnim prižgala rdeča luč.

Tudi s pomočjo božje zavetnice »Gospe Sinjske« Ante Vukušić nezadržno juriša proti naslovu najboljšega strelca in rekordu, ki je še vedno v rokah Zorana Ubavića iz prve sezone 1. SNL v samostojni Sloveniji. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Tudi s pomočjo božje zavetnice »Gospe Sinjske« Ante Vukušić nezadržno juriša proti naslovu najboljšega strelca in rekordu, ki je še vedno v rokah Zorana Ubavića iz prve sezone 1. SNL v samostojni Sloveniji. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


»Maribor nam leži, še posebej doma, ampak proti nam je tu vsem težko, to je občutil tudi Maribor. Približali smo se cilju in upam, da bomo tudi v Kranju izpeljali tekmo po naših načrtih,« je že s pogledom v Kranj, kjer bodo Sežanci gostovali v nedeljo, povedal 33-letni bočni branilec.



Na voljo je še ducat točk, toda šampionski troboj je po včerajšnjih razpletih le še dvoboj. Namesto Maribora bo v vlogi Olimpijinega izzivalca Celje, ki bo v nedeljo gostovalo v Ljudskem vrtu. Sproščena in razigrana Olimpija bo doma gostila Aluminij, ki je ob Triglavu in Rudarju najslabši v tretjem pokoronskem delu sezone.

Preberite še:

Komentarji: