Maribor v štajerskem derbiju ni imel sreče

Luka Zahović zastreljal enajstmetrovko, Špiro Peričić pa zabil usodni avtogol. V uvodni tekmi 6. kola 1. SNL Sežančani z 2:0 boljši od Kranjčanov.
Fotografija: Špiro Peričić (desno) je še zasolil mariborske rane in bo 96. štajerski derbi poskušal čimprej pozabiti. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Špiro Peričić (desno) je še zasolil mariborske rane in bo 96. štajerski derbi poskušal čimprej pozabiti. FOTO: Reuters

Maribor je v 6. kolu 1. SNL izgubil štajerski derbi z 1:2. Celje je bilo srečnejše in tudi srčnejše, Maribor pa si bolj nesrečne tekme skoraj ni mogel zamisliti. Še posebej štoper Špiro Peričić, ki je bil eden od ključnih režiserjev za drugo celjsko zmago v tej sezoni.

V prvem polčasu je Dalmatinec v 30. minuti na desni strani izgubil tako rekoč dobljen dvoboj s celjskim rezervistom Ivanom Božićem. Ta je stekel v kazenski prostor in s podajo v sredino našel Daria Vizingerja, ki je z desne strani z 10 m usmeril žogo v daljši, desni vratarjev kot.

Mariborsko nočno moro je pet minut pozneje napovedal Luka Zahović. Najprej je izsilil enajstmetrovko, nato pa jo je s preveč ležernim strelom čez prečko še zastreljal.

Maribor je ves drugi polčas napadal. Rudi Požeg Vancaš se je na levi strani trudil, kot se je le mogel, toda pri zadnji podaji ali strelu je bil nenatančen. Tudi drugi Mariborčani so bili silno nerazpoloženi in brez svežine. Kljub temu je pritisk obrodil sad v 67. minuti. Alexandru Cretu je na levo stran poslal zvit predložek pred vrata, žoga je bežala od vratarja Matjaža Rožmana, iz ozadja pa je pritekel Požeg Vancaš in z glavo le izenačil.



V zadnji juriš za zmago je Maribor šel tako rekoč z vsem topništvom. Trener Darko Milanič je v igro najprej poslal Dina Hotića, nato Marcosa Tavaresa, za konec pa še Roka Kronavetra. Toda zgodilo se je kot v najhujših nočnih morah, Mariborčani so si zabili avtogol. Povsem ponesrečeno tekmo je Peričić zabelil še z avtogolom v 85. minuti, ko je predložek Mitje Lotriča preusmeril pod prečko.


Tabor v mrežo, Triglav v vratnico


Sežančani in Kranjčani so se med seboj doslej dvakrat pomerili le v drugi ligi pred 15 leti, ko sta se obe tekmi končali brez golov. Danes so se zasluženo veselili Kraševci, ki so tako prišli že do svoje tretje zmage in vsaj začasno celo do tretjega mesta na lestvici. Kranjčani imajo ob dveh zmagah zdaj štiri poraze.

Prvi polčas je ponudil enakovredno igro. Edini gol je dosegel najboljši strelec Sežancev Predrag Sikimić. Četrti ligaški gol je zabil z bele točke, potem ko je z roko nerodno igral Veron Šalja.
Kranjski zvezni igralec David Tijanić je v Sežani zadel le vratnico, tretje ligaške zmage pa so se veselile Sežančani. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Kranjski zvezni igralec David Tijanić je v Sežani zadel le vratnico, tretje ligaške zmage pa so se veselile Sežančani. FOTO: Mavric Pivk/Delo


V drugem polčasu so imeli gostje tudi nekaj smole. Strel Davida Tijanića je v vratnico preusmeril domači vratar Arian Rener, v 82. minuti pa je rezervist Qendrim Hasanaj zadel še prečko. V sodniškem dodatku je Mario Babić z leve strani žogo silovito zabil pod prečko.


Celje : Maribor 2:1 (1:0)


Štadion Z’dežele, gledalcev 3000, sodnik Andrej Žnidaršič (Kranj).

Strelci: 1:0 – Vizinger (Božić, 30), 1:1 – Požeg Vancaš (Cretu, 67), 2:1 – Peričić (Lotrić, 85, avt.).

Celje: Rozman, D. Štraus, Stojinović, Zaletel, Vidmajer, Benedičič (od 71. Štravs), Novak, Kerin, R. Štraus (od 22. Božić), Lotrič, Vizinger (od 77. Ćolušić).

Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Cretu, Vrhovec (od 81. Kronaveter), Požeg Vancaš, Kotnik, Kramarič (od 70. Hotić), Zahović (od 78. Tavares).
 

CB24 Tabor : Triglav Kranj 2:0 (1:0)


Štadion Rajka Štolfe, gledalcev 600, sodnik Rade Obrenović (Ljubljana).

Strelca: 1:0 – Sikimić (39, 11-m), 2:0 – M. Babić (90).

CB24 Tabor: Rener, Ristić, Azinović, Zebić, Horvat, S. Babić, Sever (od 86. Vukelić), Mihaljević (od 69. Stančič), Bongongui, Sikimić, Milošev (od 63. M. Babić).

Triglav: Arko, Arh Česen, Šalja, Mertelj, Kuhar, Kryeziu (od 78. Gajič), Jašaragić (od 72. Žurga), Tijanić, Udovič, Aliaga (od 65. Hasanaj), Majcen.

Nedelja:


Bravo – Domžale (16)

Mura – Rudar (18)


Aluminij – Olimpija (20.15)


Vrstni red: Olimpija 13, Aluminij 11, Celje in Tabor po 9, Mura 8, Maribor in Triglav po 6, Bravo 4, Rudar 3, Domžale 1.

Komentarji: