Tekmece dobili še Olimpija, Maribor in Mura

Mura z Estonci, Olimpija z Islandci, Maribor s Severnimi Irci ali ekipo iz San Marina.

Objavljeno
10. avgust 2020 13.49
Posodobljeno
10. avgust 2020 15.11
Pare so izžrebali na sedežu Uefe v Nyonu. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
STA
STA
Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so izžrebali pare 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo.

Slovenski podprvak Maribor se bo meril z zmagovalcem med Corelaine FC (Sev. Irska) in La Fiorito (San Marino), tretjeuvrščena Olimpija z Vikungurjem iz Reykjavika, pokalni prvak Mura pa z estonsko ekipo Nomme Kalju.

Tekme bodo predvidoma 27. avgusta.V Mariboru so z žrebom zagotovo zadovoljni, saj ne severnoirski ne sanmarinski predstavnik ne bi smela povzročati preglavic klubu, ki je v Evropi prišel celo do izločilnih bojev v evropski ligi in igral v ligi prvakov.

»Prvi vtis je pozitiven. Igramo doma, ni nam treba na potovanje ob vseh omejitvah, ki veljajo. To je dobra plat žreba, verjamem pa, da ob organizacijskem imamo razlog tudi za tekmovalno zadovoljstvo,« je za spletno stran kluba dejal trener Maribora Sergej Jakirović.
Tekma med Olimpijo in Vikingurjem bo na nevtralnem igrišču, kot so zapisali v ljubljanskem klubu. Vikingur kakšnih posebnih uspehov v evropskih tekmovanjih nima, je pa v sezoni 2015/16 že igral proti Kopru in izpadel v prvem kvalifikacijskem krogu s skupnim izidom 2:3.V vlogi favorita bi morala biti tudi Mura proti Nommeju Kaljuju, ki sicer še nikoli ni izpadel iz elitne estonske lige, a velikih uspehov nima.

Sicer pa se bo Žalgiris Klemena Bolhe v 1. krogu meril z estonskim Paidejem Linnameeskondom, Dinamo Minsk Mihe Goropevška bo igral proti poljskemu Piastu Gliwice, RFS Žige Lipuščka pa bo gostoval pri beograjskem Partizanu.