Tekmece dobili še Olimpija, Maribor in Mura

Mura z Estonci, Olimpija z Islandci, Maribor s Severnimi Irci ali ekipo iz San Marina.
Fotografija: Pare so izžrebali na sedežu Uefe v Nyonu. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Odpri galerijo
Pare so izžrebali na sedežu Uefe v Nyonu. FOTO: Denis Balibouse/Reuters

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so izžrebali pare 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo.

Slovenski podprvak Maribor se bo meril z zmagovalcem med Corelaine FC (Sev. Irska) in La Fiorito (San Marino), tretjeuvrščena Olimpija z Vikungurjem iz Reykjavika, pokalni prvak Mura pa z estonsko ekipo Nomme Kalju.

Tekme bodo predvidoma 27. avgusta.



V Mariboru so z žrebom zagotovo zadovoljni, saj ne severnoirski ne sanmarinski predstavnik ne bi smela povzročati preglavic klubu, ki je v Evropi prišel celo do izločilnih bojev v evropski ligi in igral v ligi prvakov.





Tekma med Olimpijo in Vikingurjem bo na nevtralnem igrišču, kot so zapisali v ljubljanskem klubu. Vikingur kakšnih posebnih uspehov v evropskih tekmovanjih nima, je pa v sezoni 2015/16 že igral proti Kopru in izpadel v prvem kvalifikacijskem krogu s skupnim izidom 2:3.



V vlogi favorita bi morala biti tudi Mura proti Nommeju Kaljuju, ki sicer še nikoli ni izpadel iz elitne estonske lige, a velikih uspehov nima.

Sicer pa se bo Žalgiris Klemena Bolhe v 1. krogu meril z estonskim Paidejem Linnameeskondom, Dinamo Minsk Mihe Goropevška bo igral proti poljskemu Piastu Gliwice, RFS Žige Lipuščka pa bo gostoval pri beograjskem Partizanu.

Preberite še:

Komentarji: