Trabzonspor še ni obupal

Evropska nogometna zveza je zaradi kršenja finančnega fair-play kaznovala vodilno moštvo turškega prvenstva s prepovedjo nastopanja v evropskem pokalu.
Fotografija: Če bi bil Trabzonspor turški prvak v tej sezoni, še ne bi izgubil možnosti igranja v ligi prvakov, saj kazen Evropske nogometne zveze velja za eno od naslednjih dveh sezon. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Če bi bil Trabzonspor turški prvak v tej sezoni, še ne bi izgubil možnosti igranja v ligi prvakov, saj kazen Evropske nogometne zveze velja za eno od naslednjih dveh sezon. FOTO: Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) je zaradi kršenja finančnega fair-play turškemu Trabzonsporju prepovedala nastope v eni od naslednjih dveh sezon v evropskih tekmovanjih. Iz vodilnega kluba turškega prvenstva pa so danes že napovedali pritožbo na športno razsodišče (Cas) v Lozani.

Pri Uefi so zapisali, da klubu ni uspelo izpolniti zahtev, ki so mu jih dali ob dogovoru leta 2016, ko so odkrili, da je kršil pravila.

Pravila finančnega fair-play so uvedli leta 2011 z namenom, da bi ustavili prekomerno porabo sredstev oziroma preprečili, da bi bogati lastniki klubov kupovali uspeh z velikimi finančnimi injekcijami.

Trabzonspor bo izključen iz evropskih tekmovanj v sezoni 2020/21 ali 2021/22.

»Čeravno spoštujemo odločitev, pa bi radi poudarili, da se z njo ne strinjamo, da so naši odvetniki drugega mnenja,« je klub zapisal v izjavi za javnost in napovedal, da bo v desetdnevnem roku vložil pritožbo.

Trabzonspor vodi v turškem prvenstvu zahvaljujoč razliki v golih pred Basaksehirjem, do konca je še osem kol. Sezona se bo po prekinitvi zaradi koronavirusne pandemije nadaljevala predvidoma 12. t. m..

Preberite še:

Komentarji: