Trener še ni prepričal Messija in soigralcev

Lionel Messi prepričan: »Ne moreš računati na lovoriko z igro, ki smo jo nazadnje kazali mi.«

Objavljeno
17. maj 2020 08.45
Posodobljeno
17. maj 2020 09.41
Lionel Messi je vnovič javno opozoril trenerja na slog igre, ki je pisan po meri nogometašev Barcelone. FOTO: AFP
F. T.
F. T.
Počasi, toda zanesljivo se približujejo vrnitvi na štadione tudi najboljši nogometaši v španskem prvenstvu. Predvideni datum oživitve tekmovanj je 12. junij. Ni čudno, da je povečana tudi intenzivnosti novic o pripravljenosti klubov in nogometašev.


»Lahko osvojimo špansko prvenstvo in ligo prvakov, toda ne s tako igro«

 
Velik del pozornosti žanje tudi položaj pri Barceloni. Ne gre le za vodstvo kluba, ki je v zadnjih mesecih nenehno na udari kritik in javno polemizira o različnih izzivih. Tudi igralci in trener Quique Setien – ta je januarja nasledil Ernesta Valverdeja – še ne govorijo povsem skupnega jezika.

image
Quique Setien (levo) ve, da bi jo lahko odnesel v dvoboju z Napolijevim trenerjem Gennarom Gattusom veliko slabše. FOTO: Reuters

 
»Nikdar nisem dvomil v našo ekipo in še vedno menim, da lahko v tej sezoni osvojimo tako špansko prvenstvo kot ligo prvakov, toda ne na način, na kakršnega smo igrali nazadnje,« je denimo ocenil edini v slačilnici Barcelone s »pooblastilom« za dajanje takšnih izjav – prvi virtuoz Lionel Messi: »Imam srečo, da lahko igram v ligi prvakov vsako sezono, zato vem, da ne moreš računati na lovoriko z igro, ki smo jo do prekinitve sezone kazali mi.«
 
Setien je doslej vodil 12 tekem blaugrane, na katerih je zabeležil osem zmag, tri remije in en poraz; Barcelona je šestkrat zmagala le za en gol, v prvi tekmi 1/8 finala lige prvakov pa se je srečno izvlekla v Neaplju z golom za končnih 1:1. Setiena gotovo čaka veliko dela, saj je že preizkusil sisteme igre 4-3-3, 3-5-2 in 4-4-2, toda ni prepričal ne igralcev ne navijačev.