Tridesetletni novinec končal desetletni niz brez poraza Anglije

V Pragi je bil v kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo češki junak napadalec ameriškega Dallasa Zdenek Odranšek.
Fotografija: Češki reprezentančni debitant Zdenek Ondrašek (Levo) je končal kar 43 tekem dolg niz brez poraza Anglije v kvalifikacijah za EP ali SP. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Češki reprezentančni debitant Zdenek Ondrašek (Levo) je končal kar 43 tekem dolg niz brez poraza Anglije v kvalifikacijah za EP ali SP. FOTO: AFP

Češka je naredila velik korak naproti evropskem prvenstvu. V Pragi je premagala v teh kvalifikacijah stoodstotno Anglijo z 2:1, ki je marca na Wembleyju igraje opravila z današnjo zmagovalko (5:0). Harry Kane je Angliji popeljal v vodstvo z 1:0, potem ko je slovenski sodnik Damir Skomina dosodil enajstmetrovko

Češki junak je bil v 85. minuti Zdenek Odranšek. Napadalec ameriškega Dallasa je spisal zanimivo poglavje, saj je v starosti 30 let (decembra jih bo dopolnil 31) je šele prvič dobil priložnost v reprezentanci in je zabil gol s svojim prvim strelom proti vratom Jordana Pickforda. Anglija je do tekme v Pragi na vsaki tekmi zabila najmanj štiri gole.

Bernardo Silva je v Lizboni načel mrežo Luksemburga. FOTO: AFP
Bernardo Silva je v Lizboni načel mrežo Luksemburga. FOTO: AFP


Po 10. oktobru leta 2009, ko je bila boljša Ukrajina, in po 43 tekmah je izgubila prvo tekmo v kvalifikacijah za evropsko ali svetovno prvenstvo. Njena bilanca je bila 34 zmag, 9 neodločenih izidov.  

Ukrajina in Portugalska  v skupini B si nista dovolila spodrsljaja. Cristiano Ronaldo je zabil le en gol, s čimer je ostal pod mejo 700 golov v karieri. V reprezentančni majici je dosegel 94. gol.

Olivier Giroud je islandskega vratarja Hannesa Halldorssona premagal z bele točke. FOTO: AFP
Olivier Giroud je islandskega vratarja Hannesa Halldorssona premagal z bele točke. FOTO: AFP


Turški junak v 90. minuti je bil Cenk Tosun. Turčiji je šel na roko tudi izid na Islandiji, kjer je Olivier Giroud z bele točke dosegel edini gol za zmago svetovne prvakinje Francije.

Cenk Tosun je na štadiona Fenerbahčeja v Istanbulu v zadnjih trenutkih odločil zmagovalca. FOTO: AFP
Cenk Tosun je na štadiona Fenerbahčeja v Istanbulu v zadnjih trenutkih odločil zmagovalca. FOTO: AFP


Izid današnjih tekem

Skupina A

Črna gora : Bolgarija 0:0, Češka : Anglija 2:1 (Brabec, Ondrašek; Kane); vrstni red: Anglija in Češka po 12, Kosovo 8, Črna gora in Bolgarija po 3.

Skupina B

Portugalska : Luksemburg 3:0 (B. Silva, Ronaldo, Guedes), Ukrajina : Litva 2:0 (Malinovskij 2); vrstni red: Ukrajina 16, Portugalska 11, Srbija 7, Luksemburg 4, Litva 1.

Skupina H

Andora : Moldavija 1:0 (Vales), Islandija : Francija 0:1 (Giroud), Turčija : Albanija 1:0 (Tosun); vrstni red: Turčija in Francija po 15, Islandija 12, Albanija 9, Moldavija in Andora po 3.

Komentarji: