Olimpija le do točke v Celju, Maribor že na -3

Nogometaši Olimpije so gostovali v Celju, a na Areni Z'Dežele iztržili le točko. Maribor je vse bližje. 
Fotografija: Ricardo Alves se tokrat ni vpisal med strelce.
Odpri galerijo
Ricardo Alves se tokrat ni vpisal med strelce.

Nogometaši Olimpije so še drugič zapored le remizirali v državnem prvenstvu. Prejšnji konec tedna doma proti Domžalam, tokrat pa v gosteh pri Celjanih, ki so bili tokrat vsaj enakovreden tekmec zmajem.

Olimpija je tekmo začela slabo, po zvitem prostem strelu je Celjane v vodstvo povedel Rudi Požeg Vancaš, nato pa so imeli domačini še nekaj priložnosti za povišanje vodstva. Olimpija se je prebudila šele ob koncu prvega polčasa, najbližje zadetku je bil Rok Kronaveter, a do izenačenja ni prišlo. Iz igre je moral Aris Zarifović, ki je prejel močan udarec v glavo.

V drugem delu so zmaji vendarle izenačili, natančen je bil Filip Uremovič, ki je dosegel prvi gol v dresu Olimpije. Do konca tekme so varovanci Igorja Biščana napadali in imeli po dveh protinapadih priložnosti za zadetek, a je prvo zapravil Leon Benko, drugo pa Stefan Savić. Ostalo je pri 1:1, po remiju pa Maribor za Olimpijo na vrhu lestvice zaostaja le še za tri točke, zadnji derbi te sezone pa bo v Ljudskem vrtu.


 

Triglav brez dveh do točke


Nogometaši Triglava so v spomladanskem delu prvenstva v katastrofalni formi, že tri tekme zapored se ubadajo tudi z rdečimi kartoni in zato so zdrsnili na zadnje mesto prvenstvene lestvice. Na drugi strani Ankaran igra za odtenek bolje, po velikem preobratu so 14 dni nazaj premagali Rudar v gosteh, tokrat pa so se želeli za vsako ceno izogniti porazu.

V prvem polčasu je prevladoval Triglav, Kranjčane je v vodstvo popeljal Poplatnik, tik pred koncem prvega dela pa je imel odlično priložnost še Dejan Robnik, a je s 16 metrov zelo slabo ustrelil in ostalo je pri 1:0. Drugi polčas se je za domačine začel zelo slabo, Gašper Udovič je zaradi nevarne igre prejel direktni rdeči karton, Rudar pa je le nekaj minut kasneje izenačil.

Sredi drugega polčasa se je zgodba ponovila, po prekršku je drugi rumeni karton prejel Vlado Šmit, Rudar pa je kmalu zatem izkoristil številčno prednost in povedel z 2:1. Kranjčani se tokrat niso predali, po lepi akciji dveh rezervistov je podajo Igorja Bukare izkoristil Nejc Pušnik in postavil končni izid tekme.

Triglav ostaja na zadnjem mestu, Ankaran pa ima dve točki prednosti in današnja tekmeca bosta do konca prvenstva bila hud boj za deveto mesto in dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi.

Triglav Kranj: Ankaran Hrvatini 2:2 (1:0)

Športni center, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Praprotnik (Ljubljana) in Kovačič (Preserje).
Strelci: 1:0 Poplatnik (28.), 1:1 Gerc (62.), 1:2 Vodeb (74.), 2:2 Pušnik(79.).
Triglav: Džafič, Šmit, Kryeziu, Elsner (od 67. Bukara), Robnik (od 84. Vokić), Mlakar, Tijanič, Udovič, Kuhar, Poplatnik, Majcen (od 66. Pušnik).
Ankaran Hrvatini: Bužan, Mate (od 46. Soldo), Badžim, Pahor, Gliha, Humar (od 59. Gerc), Nkama, Delgado, Romero (od 89. Zemljak), Santos, Vodeb.
Rumeni kartoni: Šmit, Elsner, Poplatnik, Džafič; Romero, Pahor.
Rdeča kartona: Udovič (57.), Šmit (73.).

Komentarji: