Triglav nad Gorico kot favorit za zmago

Dodatne kvalifikacije, danes v Novi Gorici, v četrtek povratna tekma v Kranju.
Fotografija: Tudi Erik Gliha je dobil v zadnji tekmi Triglava počitek. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tudi Erik Gliha je dobil v zadnji tekmi Triglava počitek. FOTO: Uroš Hočevar

Večina nogometašev je odšla na oddih po zgodovinsko dolgi sezoni 1. SNL, vsi ne. Sezono 2019/20 bodo končali šele naslednji četrtek, ko bo znano, kdo bo igral med slovensko elito – Triglav ali Gorica. V novi sezoni 1. SNL je prostor le za enega od klasičnih slovenskih prvoligašev.

Izhodišče pred prvim dvobojem, ki bo danes (18) v Novi Gorici, je znano: Gorenjci so sredi tekmovalnega ritma, dolgo so vedeli, da bodo igrali v dodatnih kvalifikacijah, njihov trener Vlado Šmit je lahko preverjal več navez na igrišču.



Nasprotno velja za štirikratne prvake, ki želijo ekspresno zapustiti 2. SNL: Gorica ohranja formo z igranjem prijateljskih tekem, zadnjo resno preizkušnjo je igrala na dan žena – to je bilo pred štirimi meseci! –, ko je izgubila na Dobu.



Športni direktor goriškega kluba Miran Burgić je postavil pred trenerja Borivoja Lučića jasno nalogo: »Od začetka sezone se pogovarjamo o istem cilju: vrnitvi v 1. SNL. Od razpleta dvoboja s Triglavom bodo jasni naši nadaljnji organizacijski cilji.«
Podobno menijo Kranjčani, ki so v zadnjih dveh tekmah 1. SNL namerno preizkusili več mladih nogometašev iz lastne šole in spočili večino glavnih adutov za derbi z Goričani.

Športni direktor Goričanov Miran Burgić. FOTO: ND Gorica
Športni direktor Goričanov Miran Burgić. FOTO: ND Gorica

 

Triglav dobil novega predsednika


»Vsekakor smo favoriti za skupno zmago, saj imamo za sabo zahtevno sezono, polno močnih tekem, ekipo smo v zadnjih tednih dovolj osvežili. Ne smemo se bati izziva ali podceniti tekmeca, ki bo prav tako lahko igral na svežino, v svoji ekipi pa ima več odličnih nogometašev,« je ocenil Šmit, ki v zadnjih štirinajstih dneh deluje pod patronatom novega vodstva.

Dosedanji predsednik Beno Fekonja odslej zaseda položaj direktorja, predsednik pa je postal 31-letni Kranjčan Jure Gortnar, lastnik podjetij Eltron in Veto Group.

Preberite še:

Komentarji: