Avtogol Gabra Dobrovoljca odločil derbi v Ljudskem vrtu

V prvi tekmi 27. kola 1. SNL je Triglav po domžalski zaušnici prejel še hujšo od tekmeca za obstanek. Jutri še tri tekme.
Fotografija: Gaber Dobrovoljc je v 89. minuti nesrečno preusmeril podajo Marcosa Tavaresa v lastno mrežo. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Gaber Dobrovoljc je v 89. minuti nesrečno preusmeril podajo Marcosa Tavaresa v lastno mrežo. FOTO: Tadej Regent/Delo

Maribor je tudi v derbiju 27. kola opravil z Domžalami s pragmatično predstavo. Po slabem prvem polčasu, v katerem so bili domžalski nogomateši vidno podjetnejši in bolj napadalni, je v drugem dvignil ritem igre in dobil nagrado v zadnjih trenutkih dvoboja. Marcos Tavares je poslal predložek, nesrečni domžalski branilec Gaber Dobrovoljc pa je žogo preusmeril v lastno mrežo.



Dare Vršič je mariborski igri dodal tudi kanček ustvarjalnosti. FOTO: Tadej Regent/Delo
Dare Vršič je mariborski igri dodal tudi kanček ustvarjalnosti. FOTO: Tadej Regent/Delo


Rudar za razred boljši


Nogometna pot od sobote do sobote se je za kranjski Triglav razpletla s tretjim porazom, razliko v golih 2:10 in zdrsom na lestvici. Če sta bila Maribor (1:2) in Domžale (1:6) premočna tekmeca ter pričakovana zmagovalca, je bil neposredni tekmec za obstanek Rudar v današnjem uvodnem dvoboju 27. kola presenetljivo za razred boljši. Zmagal je s 4:0 (2:0), lahko pa bi še bolj napolnil mrežo Kranjčanov, če ne bi upočasnil ritma po izključitvi domačega branilca Kristjana Arha Česna (drugi rumeni karton) v 68. minuti.

Žiga Škoflek (levo) je bil v kranjskem derbiju za obstanek najbolj razigran med Velenjčani. FOTO: Roman Šipić/Delo
Žiga Škoflek (levo) je bil v kranjskem derbiju za obstanek najbolj razigran med Velenjčani. FOTO: Roman Šipić/Delo


Rudar je v tej sezoni dobil vse tri tekme proti Triglavu in ga z današnjo tudi prehitel na lestvici. Vse neznanke o zmagovalcu je razblinil že v prvem polčasu, v katerem je oba gola dosegel Žiga Škoflek. Prvega po samostojni akciji, drugega pa po lepi dvojni podaji Leona Črnčiča in asistenta Milana Tučića. Slednji, najboljši Rudarjev strelec v sezoni, je v drugem polčasu povišal prednost po spretni reakciji, v kateri je tako rekoč z noge kranjskega branilca Žana Kumerja potisnil žogo mimo nemočnega domačega vratarja Jalna Arka. Avtogol Kumerja je bil le še pika na i klavrnega popoldneva za Triglav.

 

Maribor : Domžale 1:0 (0:0)

Štadion Ljudski vrt, gledalcev 3000, sodnik Bojan Mertik (Odranci).
Strelec: 1:0 – Dobrovoljc (89, avt.).
Maribor: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Viler, Cretu (od 46. Vršič), Dervišević, Vrhovec (od 85. Santos), Hotić, Mlakar (od 69. Tavares), Zahović.
Domžale: Santini, Rom, Dobrovoljc, Klemenčič, Sikošek, Vetrih (od 75. Žužek), Gnezda Čerin, Hodžić, Mujan (od 65. Vuk), Podlogar (od 85. Pečnik), Nicholson.


Triglav : Rudar 0:4 (0:2)

Športni center, gledalcev 300, sodnik Matej Jug (Tolmin).
Strelci: 0:1 – Škoflek (13), 0:2 – Škoflek (42), 0:3 – Tučić (51), 0:4 – Kumer (90, avt.).
Triglav: Arko, Kumer, Mlakar, Rogelj, Arh Česen, Mertelj, E. Kryeziu, Tijanić, Udovič (od 46. Žurga), Majcen, Crnov (od 63. Svraka).
Rudar: Pridigar, Tomašević, Pušaver, Bolha (od 75. Pušnik), Krefl, Ćosić, Hrubik, Črnčič (od 60. Kobiljar), Radić, Škoflek (od 74. Li), Tučić.
Rdeči karton: Arh Česen (68, 2RK).

 

nedelja:


Celje – Mura (14.30).

Olimpija – Aluminij (17).

Gorica – Krško (19).


Vrstni red: Maribor 63, Olimpija 48, Domžale 40, Aluminij in Celje po 37, Mura 36, Rudar 29, Triglav 28, Gorica 26, Krško 17.

Preberite še:

Komentarji: