Barcelona pritiska na Real Madrid, Atalanta tik pod vrhom serie A

Živahno je bilo tudi v Angliji, kjer je zabeležil visoko zmago Manchester City.
Fotografija: Barcelonin adut Luis Suarez in Espanyolov nogometaš Leandro Cabrera med katalonskim derbijem. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Barcelonin adut Luis Suarez in Espanyolov nogometaš Leandro Cabrera med katalonskim derbijem. FOTO: Albert Gea/Reuters

Potem ko je včeraj Atletico Madrid iztržil točko na gostovanju v Vigu, danes v Španiji igrajo še tri tekme 35. kola (od 38). Prav vse tri tekme so imele velik pomen za vpletene klube, zato so mnogi upravičeno pričakovali privlačen večer za ljubitelje španskega nogometnega prvenstva.

Vrhunec večera je bil katalonski derbi na štadionu Camp Nou, pričakovali smo odziv Lionela Messija na igrišču, toda nič manj pomembna ni bila tekma med Getafejem in Villarrealom. Po zmagi slednjega (1:3) so ostali v boju za ligo prvakov le še nogometaši Villarreala, ki se borijo za četrto mesto v španskem DP s Sevillo.

Najtesnejšo zmago Barceloni je z edinim golom na tekmi prinesel Luis Suarez. Barcelona tako spet zaostaja za Realom le za točko, toda Madridčani imajo tekmo manj. Jutri bodo gostili Alaves.



Tudi Josip Iličić v začetni enajsterici


V Italiji so igrali tekme 31. kola (od 38), pod drobnogledom navijačev pa je bila tudi tekma med Atalanto in Sampdorio. Prvič po koncu pandemije novega koronavirusa je začel tekmo od prve minute tudi slovenski reprezentant v majici Atalante Josip Iličić, igrišče pa zapustil v 69. minuti pri rezultatu 0:0.

Atalanta je na koncu zmagala z 2:0, začasno celo prehitela Inter na 3. mestu serie A in teoretično ogroža celo vodilna Juventus in Lazio. Prav konec tedna je denimo na sporedu derbi med Juventusom in Atalanto, ki je ena od zadnjih priložnosti za izzivalce stare dame, da naredijo boj za vrh prvenstva 2019/20 vsaj delno bolj negotov.



Visoka zmaga Manchester Cityja


David Silva je prispeval gol in dve podaji za visoko zmago Manchester Cityja. FOTO: Oli Scarff/Reuters
David Silva je prispeval gol in dve podaji za visoko zmago Manchester Cityja. FOTO: Oli Scarff/Reuters




Visoka zmaga Bijola, tesen poraz Mevlje


V Rusiji so odigrali tekme 27. kola (od 30). Moskovski CSKA je visoko zmagal na gostovanju v Orenburgu (0:4), pri čemer je prispeval delež tudi Jaka Bijol. Nekdanji nogometaš Rudarja je vstopil v igro v 72. minuti pri rezultatu 0:2. Manj uspešen je bil Soči na gostovanju v Peterburgu, Zenit ga je premagal z 2:1, vso tekmo za goste pa je igral Miha Mevlja, sicer prav nekdanji član Zenita. Bojan Jokić in Lovro Bizjak drevi nista dobila priložnosti v majici Ufe.


Preberite še:

Komentarji: