Tudi Messi in Ronaldo nista mogla rešiti Barcelone in Juventusa

Le nekaj tednov pred bližajočo se končnico v ligi prvakov je spodrsnilo številnim favoritom Uefinega tekmovanja.
Fotografija: Lionel Messi trese mreže kot za stavo, toda nazadnje je to zadostovalo le za točko Barcelone v domači tekmi z Valencio. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Lionel Messi trese mreže kot za stavo, toda nazadnje je to zadostovalo le za točko Barcelone v domači tekmi z Valencio. FOTO: Reuters

Ljubljana – Prvi dnevi februarja so razžalostili navijače najmočnejših nogometnih klubov. Tik pred prihajajočo končnico v ligi prvakov je namreč spodrsnilo Barceloni, Bayernu in Juventusu. »Ne skrbite,« je sporočil navijačem absolutni kralj lige prvakov Cristiano Ronaldo.



Juventus je na svojem štadionu zapravil vodstvo z 2:0, pozneje še rezultat 3:1, in omogočil Parmi vrnitev v 93. minuti tekme, potem ko je eden najhitrejših nogometašev na svetu Gervinho zabil gol za končnih 3:3. V taboru Juventusa lahko ohranijo mirno kri, saj še vedno bežijo Napoliju za velikih devet točk prednosti. Toda pogled iz drugega zornega kota zanje ni najboljši: v pičlih treh dneh so tekmeci kar šestkrat preluknjali »staro damo«, saj so črno-beli z izidom 0:3 v sredo izpadli tudi iz italijanskega pokala na gostovanju v Bergamu. V tekmi serie A proti Parmi sta bila premalo tudi dva gola (in podaja) Cristiana Ronalda.
 

»Dybala? Morda ga je zeblo in je odšel v slačilnico«


»Vesel sem zavoljo doseženih golov, zaradi izida gotovo ne. Parma je čakala na naše napake vse do konca. Ne verjamem, da je to povezano s telesno pripravljenostjo ali utrujenostjo po sredini tekmi z Atalanto. To je namreč nogomet: vsi nas spremljajo in proučujejo, saj smo najboljša ekipa. Ohraniti moramo mirno kri. Nisem zaskrbljen, saj zaupam ekipi, trenerju in štabu,« je ocenil Ronaldo. Juventus je igral z napadalnim trojčkom Ronaldo-Mandžukić-Costa, tudi zvezna vrsta je bila standardna (Matuidi, Pjanić, Khedira), toda, pozor, trener Max Allegri je v ključnem obdobju sezone (začasno) izgubil tri najbolj izkušene branilce: to so Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli in Leonardo Bonucci. Ob tem naj bi med tekmo s Parmo predčasno odvihral v slačilnico zvezdnik Paulo Dybala, ker ni dobil priložnosti za igro. »Dybala? Med tekmo nisem opazil, da bi bilo kaj narobe. Morda ga je zeblo,« je na to odgovoril Allegri.

Cristiano Ronaldo nikdar ne skriva jeze zaradi zamujene priložnosti. FOTO: AFP
Cristiano Ronaldo nikdar ne skriva jeze zaradi zamujene priložnosti. FOTO: AFP


Brez čvrste obrambe bi bilo Juventusu gotovo težko v derbiju z Atleticom (20. 2. in 12. 3.), česar se zaveda tudi daleč najboljši strelec lige prvakov Ronaldo (121 golov). V osmini finala lige prvakov se bodo ob paru Atletico-Juventus (prva tekma bo v Madridu) merili naslednji klubi: Manchester United – PSG, Roma – Porto (12. 2.), Tottenham – Dortmund, Ajax – Real Madrid (13. 2.), teden dni pozneje še Liverpool – Bayern, Lyon – Barcelona in Schalke – ManCity.
 

Odpovedala tudi Barcelona in Bayern, ManCity ne


V taborih Barcelone in Bayerna gotovo ne morejo biti zadovoljni s koncem tedna. Bavarcem je spodrsnilo na gostovanju v Leverkusnu, čeprav so v domicilu Bayerja vodili z 1:0. Ni jim pomagalo, da jih je popeljal v vodstvo Leon Goretzka, znanec s slovenskih igrišč med kadetskim eurom leta 2012. Goretzka je bil tedaj eden najboljših na turnirju, po en gol je zabil tako v polfinalu kot finalu turnirja v Stožicah. Bayern je povečal zaostanek za vodilno Borussio Dortmund na 7 točk, prehitela ga je celo Borussia iz Mönchengladbacha.

Med favoriti lige prvakov je visoko zmagal Manchester City, ki je dobil derbi z Arsenalom. Takole je proslavil enega od treh golov Sergio Agüero. FOTO: AFP
Med favoriti lige prvakov je visoko zmagal Manchester City, ki je dobil derbi z Arsenalom. Takole je proslavil enega od treh golov Sergio Agüero. FOTO: AFP


Najbolj presenetljivo je ostala brez dveh točk Barcelona, čeravno je s točko še povečala prednost pred Atleticom. Nemara prvi favorit za končno zmago v ligi prvakov – stavnice uvrščajo višje le Manchester City – je doma remiziral z Valencio (2:2), čeprav se je zabil dva gola najdražji Barçin eksponat Lionel Messi, ki je končal tekmo rahlo načet. Očitno so imeli Katalonci sindrom težkih nog, potem ko so v sredo z izidom 6:1 v pokalni tekmi zmleli Sevillo. »Ni razloga za preplah. Tudi Valencio bi morali premagati glede na prikazano,« je zatrdil Ivan Rakitić, ki je igral tik za napadalnim trojčkom Coutinho-Suarez-Messi.

Preberite še:

Komentarji: