Uefa ustavila postopek zoper prevratnike, zahteva izločitev sodnika

Evropska zveza je sporočila, da so po odločitvi pritožbene komisije postopki proti klubom nični, kot da postopek nikoli ni bil odprt, a bo nadaljevala boj.
Fotografija: Uefa je ustavila postopek zoper klube, ki so ustanovili superligo. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Odpri galerijo
Uefa je ustavila postopek zoper klube, ki so ustanovili superligo. FOTO: Denis Balibouse/Reuters

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je ustavila disciplinski postopek proti Barceloni, Real Madridu in Juventusu zaradi njihove vpletenosti v ustanovitev kontroverzne superlige.

Madridsko sodišče je minuli teden odločilo, da mora Uefa zaustaviti postopek in krovna evropska organizacija je to tudi storila. Vodilna zveza evropskega nogometa je sporočila, da so po odločitvi pritožbene komisije postopki proti klubom nični, kot da postopek nikoli ni bil odprt.

To je zadnje poglavje v aferi, ki je spomladi svet nogometa obrnila na glavo. Omenjeni trije klubi, Real Madrid, Barcelona in Juventus, so bili med 12 ustanovitelji, ki so aprila s svojim predlogom za elitno odcepljeno ligo povzročili razburjenje.Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Milan, Inter in Atletico Madrid so hitro odstopili od projekta, ko je ideja o superligi povzročila veliko ogorčenje navijačev in drugih klubov, Real, Barcelona in Juventus pa so vztrajali s podporo tekmovanju, ki bi praktično zamenjalo Uefino ligo prvakov.

Aleksander Čeferin je ostro nastopil zoper superligo. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Aleksander Čeferin je ostro nastopil zoper superligo. FOTO: Denis Balibouse/Reuters


Uefa je uvedla disciplinski postopek proti trojici zaradi morebitnih kršitev pravnega okvira Uefe, in obenem dodala, da od preostalih devetih klubov ne bo terjala plačila. Potem ko so se že junija postopki proti trojici začasno ustavili zaradi pravnih bitk Uefe z madridskim sodiščem, jih je zdaj Uefa opustila. Obenem pa je napovedala, da bo nadaljevala bitko.

»Uefa bo še naprej izvajala vse potrebne ukrepe, strogo v skladu z nacionalno zakonodajo in zakonodajo EU, da bi zaščitila interese Uefe in vseh deležnikov v nogometu,« so še zapisali pri Uefi, ki jo vodi Aleksander Čeferin.

Preberite še:

Komentarji: