Uefa zanikala prekinitev nogometnih tekmovanj do konca leta 2021

Izvršni odbor Uefe se bo sestal v četrtek, zveza pa je v torek opravila videokonferenco s predstavniki 55 članic.
Fotografija: Uefa, ki jo vodi Aleksander Čeferin, je zanikala navedbe enega od južnoameriških časopisov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Uefa, ki jo vodi Aleksander Čeferin, je zanikala navedbe enega od južnoameriških časopisov. FOTO: Reuters

Nekateri svetovni mediji so v torek poročali o tem, da je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) Evropski nogometni zvezi (Uefa) predlagala, naj do konca leta 2021 prekine vsa reprezentančna in klubska tekmovanja. Uefa je to zanikala.



Eden vodilnih brazilskih tednikov Veja je objavil vest, za katero se je skliceval na svoj vir, kako je WHO na videokonferenci Uefi in klubom predlagala prekinitev tekmovanj do konca 2021, kar bi pomenilo tudi novo preložitev evropskega prvenstva. Drastičen ukrep naj bi temeljil na razlagi dveh epidemiologov, da se jeseni pričakuje nov izbruh koronavirusa v Evropi. »WHO je bila resna. Konferenca, ki bi morala trajati le eno uro, se je raztegnila na dve uri in pol, bilo pa je precej povišanih tonov,« je za tednik dejal eden od udeležencev sestanka.


»To ni točno. WHO tega nikdar ni predlagala«


Toda Uefa je danes demantirala pisanje, ki so ga povzeli številni evropski mediji. Za časnik Independent je pojasnila, da WHO ni zahtevala prekinitve tekmovanj do konca 2021, temveč so govorili o tem, kako in kdaj se lahko nadaljuje sezona 2019/20. »To ni točno. WHO nikdar ni predlagala, da se nogometa ne sme igrati do konca 2021,« so dejali pri Uefi.

Izvršni odbor Uefe se bo sestal v četrtek, zveza pa je že v torek opravila videokonferenco s predstavniki vseh 55 zvez članic. Na tej so spet poudarili, da se izpeljejo domača prvenstva in pokalna tekmovanja, Uefa pa bo odločila, kaj in kako, če slučajno katere izmed lig ne bo moč izpeljati. Svetovalna družba KPMG je ocenila, da bi pet največjih evropskih lig izgubilo 4,1 milijarde evrov, če ne bi odigrali preostalih tekem sezone. Če pa ne bi igrali še prihodnje leto, bi bil kolaps neizogiben, ocenjujejo.

Preberite še:

Komentarji: