Umrl reprezentančni zdravnik dr. Vasja Kruh

V 72. letu starosti je bitko s težko boleznijo izgubil dolgoletni zdravnik slovenske nogometne izbrane vrste.

Objavljeno
03. oktober 2016 19.39
ace/NOGOMETNA REPREZENTANCA
J. P.
J. P.

Brdo pri Kranju - Slovensko nogometno reprentanco je ob začetku priprav na kvalifikacijska dvoboja s Slovaško in Anglijo na Brdu pretresla žalostna novica, da je v 72. letu preminil dolgoletni zdravnik izbrane vrste dr. Vasja Kruh, ki je izgubil poslednjo bitko z težko boleznijo. V petnajstih letih je bil zraven pri vseh največjih uspehih Slovenije.

Primorec, vselej pozitivnega in vedrega duha, je svoje življenje posvetil medicini in nogometu, ki ga je igral pri Gorici, kjer je nato do leta 2007, ko se je preselil na Obalo (zaposlil se je v Splošni bolnišnici Izola), deloval tudi kot zdravnik. Ob prelomu tisočletja je začel - tedaj na pobudo selektorja Srečka Katanca - sodelovati s člansko nogometno reprezentanco kot zamenjava za Bojana Korošca. V njej je vztrajal do lani.

Kot poroča Nogomania, je bil nekdanji predstojnik kirurgije v šempetrski bolnišnici, visoko cenjen med pacienti in stanovskimi kolegi, v zadnjem obdobju tudi član zdravniške komisije pri Nogometni zvezi Slovenije. »NZS izreka vsem svojcem in prijateljem dr. Kruha iskreno sožalje ob boleči izgubi. Pogreb pokojnika bo v ožjem družinskem krogu,« so se dolgoletnemu sodelavcu priklonili pri slovenski krovni nogometni organizaciji.