Umrl velikan v vratih Borut Škulj

Borut Škulj, legenda Olimpije, Rijeke in Svobode, je umrl v 73. letu starosti. Bolj cenjen na tujem kot v Ljubljani.
Fotografija: Sličica Boruta Škulja iz leta 1970. FOTO: Miha Zupan/twitter
Odpri galerijo
Sličica Boruta Škulja iz leta 1970. FOTO: Miha Zupan/twitter

V začetku tedna je v 73. letu starosti umrl nekdanji izjemni nogometni vratar Borut Škulj, so sporočili iz NK Olimpija. Pogreb legende zeleno-belih bo v petek, 31. maja, ob 13. uri, na Novih Žalah.

V Olimpiji  je bil Škulj soigralec Braneta Oblaka, Vilija Amerška in mnogih drugih. Velik nogometni pečat je zapustil tudi v NK Rijeka in kasneje v NK Mercator (Svoboda) Ljubljana. Uspešno kariero, z neverjetnimi obrambami, je gradil na igriščih po vsej nekdanji Jugoslaviji in v Evropi. Izjemnega nogometnega vratarja so bolj cenili v tujini kot doma v Ljubljani, saj so ga imenovali »človek iz gume« in slovensko varianto slavnega Mostarčana Enverja Marića, so zapisali na spletni strani Športnega društva Veterani NK Olimpija Ljubljana.

Poleg ugledne in uspešne nogometne kariere, so ga krasile tudi druge, človeške vrednote. Po končani karieri se je lotil proizvodnega dela kot samostojni obrtnik. V prostem času je še dolgo sodeloval na veteranskih tekmah in s tem ohranjal stike z bivšimi soigralci. Bil je prijeten in korekten sogovornik, nikoli se ni rinil v ospredje.

Komentarji: