Uradno: Rooney se po 13 letih vrača v Everton, Costa na pragu Juventusa 

Novemu delodajalcu je angleški nogometni superzvezdnik obljubil dveletno zvestobo.

Objavljeno
09. julij 2017 16.51
J. P., N. Gr.
J. P., N. Gr.

London - Zdaj dvomov ni več, zdaj je tudi uradno: rekorder po številu nastopov za angleško nogometno reprezentanco Wayne Rooney ima novega delodajalca, po 13 letih je pomahal v slovo Manchester Unitedu in nov izziv našel v visoko ambicioznem Evertonu, ki mu je obljubil dveletno zvestobo. S tem se je 31-letni zvezdnik vrnil v kolektiv, iz katerega ga je leta 2004, po osmih letih nastopanja zanj, izstrelilo med »rdeče vrage«.

Vpletena kluba sta prestop tudi uradno potrdila, pri Unitedu, pri katerem ni bil več v središču načrtov razvpitega portugalskega trenerja Joseja Mourinha, so se mu za izjemen prispevek (253 zadetkov v 559 dvobojih) zahvalili s kratkim »Zbogom, legenda!« Denarne podrobnosti prestopa niso znane, pred trinajstimi leti se je Rooney na Old Trafford preselil za 27 milijonov funtov. V nasprotno smer, torej iz Evertona k Manchestru, se je včeraj za zajetno vsoto denarja (za 85 milijonov evrov) odpravil belgijski napadalec Romelu Lukaku.

Costa tik pred prestopom v Juventus

Prestop brazilskega krilnega napadalca Douglasa Coste iz Bayerna v Juventus je vse bližje. Bavarci lani niso bili zadovoljni s prispevkom Coste in tudi Costa se na Bavarskem ni počutil najbolje, zato je bilo v interesu kluba in igralca, da poišče novo sredino. Po poročanju Gazzette sta se Juventus in Bayern dogovorila za posojo z možnostjo odkupa, Juventus bo letos najprej plačal 10 miljonov evrov za to, da bo Costa zanj igral kot posojeni igralec, naslednje leto pa se bo lahko odločil za odkup pogodbe, za katerega bo plačal še dodatnih 30 milijonov evrov. Za podoben prestop sta se kluba dogovorila že v primeru Kingsleyja Comana, le da je mladi Francoz potoval v drugo smer.