Uradno: Tim Matavž se seli v PSV

Slovenski nogometni reprezentant Tim Matavž se iz Groningena seli v PSV Eindhoven. Matavž bo podpisal petletno pogodbo.

Objavljeno
31. avgust 2011 11.20
Posodobljeno
31. avgust 2011 11.20
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Eindhoven - Nizozemski nogometni prvoligaš PSV je le dosegel dogovor o prestopu slovenskega nogometnega reprezentanta Tima Matavža iz Groningena. Slovenski napadalec bo danes opravil zdravniški pregled, nato pa s PSV podpisal petletno pogodbo, so zapisali na spletni strani kluba iz Eindhovna.

PSV je Groningenu, kjer je 22-letni Šempetrčan debitiral leta 2007, odštel sedem milijonov evrov. Kot je povedal izvršni direktor kluba Justin Sanders, so z dogovorom zelo zadovoljni. S prihodom Matavža so v ekipi tudi končali nakupe v poletnem prestopnem roku.

Matavž se sicer trenutno mudi na reprezentančnih pripravah na Ptuju, v petek ga z izbrano vrsto v Stožicah čaka kvalifikacijska tekma za Euro 2012 z Estonijo. Matavž se bo v novem klubu pridružil številnim znanim nogometnim imenom, kot so vratar Andreas Isaksson, branilec Wilfred Bouma, napadalec Ola Toivonen, vezist Orlando Engelaar, napadalec Dries Mertens in drugi.

Drugi najdražji slovenski prestop

Matavžev prestop je sicer drugi najdražji prestop med slovenskimi nogometaši, potem ko je Zlatko Zahovič leta 1999 za 13,5 milijona evrov prestopil iz Porta v Olympiacos.