Boakye in Pilj nič več za Olimpijo, Laci po Muri še za Koper

Uroš Korun, ki je marca prekinil pogodbo z ljubljansko Olimpijo, bo kariero nadaljeval v vrstah slovenskega nogometnega prvoligaša iz Radomelj.
Fotografija: Uroš Korun (št. 88) v dresu Olimpije. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Uroš Korun (št. 88) v dresu Olimpije. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Petintridesetletni Celjan Uroš Korun je z Radomljami sklenil sodelovanje kot prost igralec, so sporočili iz kluba.

Izkušeni branilec, ki se dobro znajde tudi na položaju vezista, je v slovenskem nogometne prvenstvu skupno zbral 243 nastopov in dosegel 18 golov. Pet sezon je preživel tudi na Poljskem, kjer je s klubom Piast Gliwice leta 2019 osvojil naslov poljskega prvaka. V svoji karieri je nosil tudi dresa Domžal in velenjskega Rudarja.

Vodilna ekipa slovenskega nogometnega državnega prvenstva Olimpija iz Ljubljane je pred koncem prestopnega roka poskrbela za nekaj kadrovskih potez. Tako je na družabnih omrežjih sporočila, da jo zapušča vezist Marin Pilj. Po poročanju Transfermarkta pa so zeleno-beli ostali tudi brez bočnega branilca Erica Boakyeja, ki so ga posodili na Ciper Arisu iz Limasola.

Isti vir je tudi navedel, da so Domžalčani dobili novo moč v napadu, saj jim je zagrebški Dinamo do konca sezone posodil 19-letnega Bartola Barišića.

Takisto pa je Transfermarkt mladega slovenskega reprezentanta Žigo Lacija preselil v Koper. Na Primorskem bo 20-letni srednji branilec do konca sezone kot posojen nogometaš atenskega AEK krpal vrzel, nastalo po odhodu Žana Žužka v italijansko drugo ligo k Bariju.

Tudi Radomljani so v zadnjih dneh poskrbeli za nekaj kadrovskih rešitev, po prihodu branilca Koruna bo zvezno vrsto po poškodbi Ivana Ćalušića okrepil Samsondin Ouro, ki jim ga je posodila Mura.

Preberite še:

Komentarji: