Usain Bolt prvič zaigral za Marinerse (VIDEO)

Na pripravljalni tekmi pred novo sezono avstralske nogometne lige je Usain Bolt vstopil v igro v drugem polčasu.
Fotografija: Usain Bolt je debitiral v profesionalnem nogometu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Usain Bolt je debitiral v profesionalnem nogometu. FOTO: Reuters

Avstralska liga se bo začela oktobra, že zdaj pa je največ pozornosti namenjene Central Coast Marinersom, ki preizkušajo Usaina Bolta. Odlični šprinter in svetovni rekorder na 100 metrov si že dalj časa prizadeva, da bi uspel tudi z nogometno kariero, prvo priložnost pa je dočakal v Avstraliji. 

Central Coast Marinersi so ekipo Central Coast Select premagali s kar 6:1, visoka zmaga pa je bila odlična priložnost, da priložnost dobi tudi Bolt. Navijači so ponoreli, ko je v drugem polčasu vstopil v igro, navdušil je z nekaj hitrimi šprinti in preigravanji, a mu je hkrati uspela le ena točna podaja v devetih stikih z žogo. 

»Bilo je dobro, točno tako, kot sem pričakoval. Navijači so bili izjemni, zaradi njih sem bil še dodatno motiviran. Mislim, da sem dobro pripravljen, hvala Marinersom, da so mi ponudili priložnost. Zdaj se moram predvsem navaditi na igro z ostalimi fanti v ekipi, a že sama izkušnja profesionalnega nogometa je nekaj posebnega,« je po debiju povedal Bolt.



Čaka ga še precej dokazovanja, če želi prepričati vodstvo ekipe, da mu ponudi mesto v ekipi in profesionalno pogodbo za naslednjo sezono. 

Komentarji: