V Domžalah ogrevanje za soboško bitko za Evropo

Danes zadnje dejanje ligaške nogometne sezone 2018/19. Safet Hadžič z dveletno pogodbo.
Fotografija: Še točka in Sobočani bodo lahko nazdravili izjemni sezoni. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Še točka in Sobočani bodo lahko nazdravili izjemni sezoni. FOTO: Tadej Regent/Delo

Ligaška sezona 2018/19 je prišla h koncu. V današnjem zadnjem, 36. kolu, bo edina tekma s tekmovalnim nabojem v soboški Fazaneriji, kjer Mura gosti Celje. Potegujeta se za uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo, pri čemer Muri zadostuje že neodločen razplet. Druge tekme bodo v Domžalah, Krškem, Kidričevem in Velenju.

Domžale: Domžale – Maribor (sodnik Nejc Kajtazović, 15.45): Domžalski »vrtec« je v Kranju letel in zabijal, toda za domači strokovni štab bi bilo še bolje, če bi lahko videl, kaj in koliko zmore proti Mariboru. Prvak bo igral s pomlajeno zasedbo, saj bo večina najmočnejših adutov hranila moči za četrtkov pokalni finale. Med njimi bo morda tudi Luka Zahović, ki je še lahko ob strelsko lovoriko. Za Zahovića ml. je sicer bolje, da igra in ohranja strelsko formo. Moči ima več kot dovolj.

Tonči Mujan je bil eden od najvidnejših igralcev Domžalah. V danšanjem derbiju bi lahko nakazal, da bo naslednja sezona še boljša. FOTO: Jure Eržen/Delo
Tonči Mujan je bil eden od najvidnejših igralcev Domžalah. V danšanjem derbiju bi lahko nakazal, da bo naslednja sezona še boljša. FOTO: Jure Eržen/Delo


Aluminij – Olimpija (David Šmajc, 17.55): Dvoboj v znaku trenerjev, bivšega in bodočega. Oliver Bogatinov bo svojo nalogo v Kidričevem opravil z današnjo tekmo. Klub je lahko zadovoljen, prav tako on, ali je nadaljevanje v mladinskem ustroju Maribora zgolj uvajanje za kaj več, bo morda jasno že po četrtkovem večeru. Safet Hadžić je naposled dobil zaupanje Milana Mandarića, sklenil je dveletno pogodbo in bo nekoliko bolj sproščeno pripravljal moštvo za celjsko zadnje dejanje. Pogodba sicer ne pomeni veliko, saj je 50-letni Ljubljančan lahko bivši tudi že konec naslednjega tedna, toda vsaj za nov začetek je dobro, da se ve, kdo pije in kdo nosi vodo.

Z dveletno pogodbo je Milan Mandarić nagradil Safeta Hadžića in prisluhnil navijačem. FOTO: Roman Šipić/Delo
Z dveletno pogodbo je Milan Mandarić nagradil Safeta Hadžića in prisluhnil navijačem. FOTO: Roman Šipić/Delo


Murska Sobota: Mura – Celje (Rade Obrenović, 17.55): Ni lepšega kot polne tribune v Fazaneriji in veselica za sijajen konec sezone. To je soboški načrt, v katerem manjka samo še točka. Bodo Sobočani igrali s »skrajšanimi« nogami? Za črno-bele novince v 1. SNL je današnja tekma izjemno obremenjujoča, niso vajeni takšnih pritiskov, toda tudi Celjani so sinonim za igro s psihološko zavoro, ko je treba narediti korak naprej. Tekma prinaša veliko, evropsko zgodbo, nagrajeno z najmanj četrt milijona evrov. Trenerski dvoboj Anteja Šimundže in Dušana Kosića bo eden od bolj vznemirljivih. Šimundža je vijoličnemu pragmatizmu vcepil še nekaj prekmurske duše, Kosić pa svojemu všečnemu pristopu nikakor ne more vcepiti še zmagovalne miselnosti. Toda, naj se ve, zadnji dvoboj v Fazaneriji je odločil Prekmurec v napačnem, celjskem dresu, Mitja Lotrič. Pa še: Celje bo v primeru zmage četrti, ker bi imelo boljši medsebojni izid.

Celjski Prekmurec Mitja Lotrič je odločila zadnji dvoboj Mure in Celja v Fazaneriji. FOTO: Tadej Regent/Delo
Celjski Prekmurec Mitja Lotrič je odločila zadnji dvoboj Mure in Celja v Fazaneriji. FOTO: Tadej Regent/Delo


Velenje: Rudar – Triglav (Asmir Sagrković, 17.55): Tri zmage in razlika v golih 9:2 pove vse o razmerju moči med pretežnim delom sezone velikima tekmecema za obstanek. Velenjčani so veliki favoriti tudi za konec, ki bi lahko bil še boljši, če bi bila Milan Tučić in Žiga Škoflek strelsko učinkovita tudi jeseni. Kranjčani so z obstankom brez dodatnih kvalifikacij izpolnili načrt, morda ga celo presegli. Radi bi ga še izboljšali tako, da bi svojemu junaku sezone Luki Majcnu pomagali v bitki za strelsko lovoriko. Prepoznavni bradač za Zahovićem in Rokom Kronavetrom zaostaja le za gol.

Krško: Krško – Gorica (Aleksandar Matković, 17.55): Domači se poslavljajo od prve lige, gostje imajo trening za prvo tekmo dodatnih kvalifikacij, ki jih čaka že v sredo. Za oboje je bila sezona neposrečena, prava katastrofa pa bi bila, če bi Krčani ostali še brez tekmovalne licence za 2. SNL, Goričani pa izgubili bitko z bržčas drugouvrščenimi tekmeci iz druge lige, Sežanci.

Več iz te teme:

Komentarji: