Hud polom Olimpije, nova poraza Aluminija in Rudarja

Nogometaši Brava v ljubljanskem derbiju v Stožicah odpravili brezzobe zmaje kar s 5:0.
Fotografija: Nogometaši Olimpije so proti igralcem Brava doživeli katastrofalen poraz. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Nogometaši Olimpije so proti igralcem Brava doživeli katastrofalen poraz. FOTO: Jure Eržen

Ljubljana – V 1. slovenski nogometni ligi so bile danes na sporedu tri tekme. Najbolj odmeva visok poraz vodilne Olimpije, ki je v mestnem derbiju v Stožicah proti Bravu klonila kar z 0:5 (0:4).


Bravo že v prvem polčasu nadigral Olimpijo


V ljubljanskem obračunu med Olimpijo in Bravom si je slednji hitro priigral veliko prednost. Varovanci gostujočega trenerja Dejana Grabića so namreč prvi polčas dobili kar s 4:0, v polno so po vrsti zadeli Aljoša Matko (13.), Roko Baturina (18. in 22.) in Martin Kramarič (25.).

Zadnji žebelj je v krsto brezzobih zmajev, ki jih je namesto odpuščenega Safeta Hadžića kot trener vodil Nikica Milenković, zabil Matko, ki je v 90. minuti še drugič na tekmi spravil žogo za hrbet domačega vratarja Nejca Vidmarja. Olimpija kljub visokemu porazu ostaja na vrhu lestvice, toda Maribor, ki bo jutri (18) gostoval pri Triglavu, ima lepo priložnost, da se z zmago približa na pičlo točko zaostanka.


Tabor zmagal v Kidričevem


Igralci Aluminija so gostili nogometaše Tabora in doživeli nov poraz. Sežanci so zmagali z 2:0 (0:0). Na papirju so bili favoriti nogometaši iz Kidričevega, ki na lestvici držijo peto mesto, medtem ko so Primorci sedmi. Toda varovanci trenerja Slobodana Gruborja se na zadnjih tekmah niso ravno izkazali, zato jim nikakor ni bilo mogoče vnaprej pripisati treh točk za zmago.

In res; potem ko se je prvi polčas razpletel brez zadetkov, so v drugem dvakrat v polno zadeli gostje. V 71. minuti je Tabor popeljal v vodstvo Mario Babić, devet minut pozneje je končni izid postavil Dino Stančič. Nogometaši Aluminija so tako še četrtič zapovrstjo igrišče zapustili sklonjenih glav.


Domžalčani vodili že s 3:0


V derbiju začelja so se zmage veselili Domžalčani, ki so s 3:2 (1:0) v Velenju ugnali igralce Rudarja. Potem ko so gostje z zadetki Matica Finka (8.), Senijada Ibričića (53.) in Mateja Podlogarja (61.) vodili že s 3:0, so popustili in domačim nogometašem dovolili, da so se z goloma Matea Panadića (63.) in Sandra Jovanovića (89.) približali le na gol zaostanka.





 

Preberite še:

Komentarji: