V idealni postavi po štirje igralci Chelseaja in Tottenhama, a brez »Ibre«

Združenje nogometašev (PFA) je sestavilo najboljšo enajsterico iztekajoče se sezone angleškega prvoligaškega tekmovanja.

Objavljeno
20. april 2017 14.54
SOCCER-ENGLAND-EVE-BUR/
J. P.
J. P.

London - Združenje nogometašev (PFA) je sestavilo najboljšo enajsterico iztekajoče se sezone angleškega prvoligaškega tekmovanja. V njej so kar osem mest zasedli člani vodilnih dveh moštev, Chelseaja in Tottenhama, vsaka zasedba je dala po štiri predstavnike, medtem ko imajo po enega Liverpool, Manchester United in Everton. Zanimivo: tudi v minuli sezoni je imel Tottenham v idealni postavi štiri člane, enako kot državni prvak Leicester, ki pa ga tokrat seveda ni bilo zraven.

Manjka tudi Unitedov švedski superzvezdnik Zlatan Ibrahimović, zato pa so mesto v enajsterici (4-4-2) našli vratar David de Gea (Manchester United), branilci Danny Rose, Kyle Walker (oba Tottenham), David Luiz in Gary Cahill, zvezni igralci Eden Hazard, N'Golo Kante (vsi Chelsea), Sadio Mane (Liverpool) in Dele Alli ter napadalca Harry Kane (oba Tottenham) in Romelu Lukaku (Everton), ki je s štiriindvajsetimi zadetki - ob šestih podajah - tudi z naskokom najučinkovitejši mož v tej prvoligaški sezoni.