V Kranju že diši po spektaklu

Vrnitev Aleša Mertlja na Gorenjsko je že obrodila sadove. V soboto bo v Kranju gostovala Olimpija.
Fotografija: V reprezentančnem dresu je Aleš Mertelj igral tudi na slovitem štadionu Wembley. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V reprezentančnem dresu je Aleš Mertelj igral tudi na slovitem štadionu Wembley. FOTO: Reuters

Dve tekmi, dve zmagi, ni Maribor in ni Olimpija. Je Triglav. Kranjski prvoligaš je z zmagama proti Aluminiju in Gorici podžgal gorenjske nogometne navijače. Za tretjo zmago v nizu se bo v soboto pomeril z Olimpijo. Eden od ključnih mož v uvodnih tekmah je bil povratnik Aleš Mertelj, ki je v nadarjeno moštvo prinesel še bogate nogometne izkušnje.

Enkrat se je moralo odpreti tudi Gorenjcem, ki so že zelo blizu osnovnemu cilju, obstanku med najboljšimi.

»Ne, ne, ne. Še preveč tekem je, da bi se lahko že veselili. Liga je preveč nepredvidljiva, da bi lahko bili povsem sproščeni. Pritisk mora biti. Vsak od klubov premore dovolj kakovosti, da premaga vsakogar. Tudi Olimpija je premagljiva, zakaj ne? V slovenski ligi se tako rekoč vsak klub bori za nekaj. Najprej smo premagali Aluminij, ki je meril na vrh, nato Gorico, ki želi v Evropo, zdaj nas čaka Olimpija, ki se bori za prvaka,« je razmišljal 31-letni Hotemažan.

Pred enajstimi leti ga je nogometna pot z Gorenjske vodila najprej v Koper, od tam pa v Maribor, kjer je bil v devetih letih eden od glavnih akterjev vseh podvigov vijoličnih doma in v Evropi.

Vrnitev v matični klub po polletni izkušnji na Češkem pri Karvini je bila po prvih 180 minutah zadetek v polno. Zdi se, da je Triglavu manjkal prav igralec njegovega kova, marljiv, odgovoren, discipliniran, izkušen in še domači fant.


Natanko se ve, kaj kdo dela


»Morda izgleda tako, kot da se je z mojim prihodom sestavil mozaik. Ampak v moštvu je že bilo veliko nadarjenih, mladih in ambicioznih igralcev. Presenetili so me, kako motivirani so, kako se želijo uveljaviti. Vzdušje je res odlično zaradi zmag, ki so tudi posledica hierarhije v moštvu. Natanko se ve, kaj kdo dela, kdo je vlekel napačne poteze in zakaj,« je povedal nekdaj nepogrešljivi vijolični zvezni igralec, ki je domov na Gorenjsko pripeljal tudi družino. Njegova srčna izbranka Maša je Štajerka, Mariborčanka, hčeri Julija in Zala pa ... »Naš dom sta Štajerska in Gorenjska, malo smo tam, malo tu,« se je diplomatsko izvlekel nogometaš z neprecenljivimi izkušnjami v evropski ligi, ligi prvakov.

Olimpijino sobotno gostovanje v Kranju in dvoboj zmagovitih moštev že dviguje na noge gorenjske nogometne navdušence. »Če sem iskren, že kot otrok, ko sem obiskoval tekme v Kranju, sem sanjal o tem, da bi nekoč igral za Triglav pred polnimi tribunami. Resnično bi rad doživel še ta trenutek,« je Aleš odkril svojo otroško željo. Kaže, da se mu bo uresničila, zmagi sveže, pomlajene in igralsko oslabljene Olimpije sta podžgali tudi zeleno-bele privržence, ki se bodo v Kranju ogrevali tudi za veliki derbi naslednji konec tedna.

»Olimpija ima kakovost v napadu, ampak nisem je podrobno spremljal. Osredotočen sem na naše moštvo, našo igro in na to, kako delujemo. Ponovil se bom, vsi so premagljivi in tudi Olimpija,« je prepričan novi kranjski vodja na igrišču, ki je za Slovenijo igral 16 tekem.

Komentarji: