V Las Vegasu zavrgli obtožnico zoper Ronalda

Primer domnevnega posilstva, ki naj bi ga leta 2009 zakrivil portugalski nogometni zvezdnik, se je očitno zaključil.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je zaploskal navijačem, verjetno bi tudi sodišču v Las Vegasu. FOTO: Lindsey Parnaby/AFP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je zaploskal navijačem, verjetno bi tudi sodišču v Las Vegasu. FOTO: Lindsey Parnaby/AFP

Lasvegaško sodišče v ameriški zvezni državi Nevada je zavrnilo obtožnico proti nogometnemu zvezdniku Cristianu Ronaldu, ki ga je bremenila posilstva. Kot glavni razlog za to odločitev je navedlo uporabo ukradenih zaupnih dokumentov, s katerimi je nastopila odvetniška ekipa tožnice.

Primer domnevnega posilstva sega v leto 2009, vendar tožnica takrat ni navedla lokacije (hotel v Las Vegasu) oziroma tega, da naj bi bil storilec Ronaldo. Leto zatem sta strani dosegli izvensodno poravnavo. Kakor so pozneje pojasnili Ronaldovi odvetniki, je portugalski as kot del dogovora plačal 375.000 dolarjev.

Toda leta 2018 je primer znova prišel pred sodišče, ker naj bi na Ronaldovi strani kršili zaupnost dogovora. Zahtevek je bil tokrat bistveno višji, saj naj bi od nogometnega zvezdnika, zdajšnjega člana Manchester Uniteda, zahtevali 25 milijonov dolarjev odškodnine.

Zdaj, štiri leta po vnovičnem začetku primera, se je ta po vsej verjetnosti vendarle zaključil. Sodišče v Las Vegasu je obtožnico zavrnilo zaradi zlorabe zaupnih dokumentov v postopku. Tožnica ima sicer še možnost pritožbe na prizivno sodišče v San Franciscu.

Komentarji: