V Ljudskem vrtu odslej mladi Aljaž Cotman

V vratih Maribora bo doslej stal 19-letni slovenski reprezentant Aljaž Cotman. Podpisal je pogodbo do leta 2017.

Objavljeno
21. oktober 2013 16.28
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Maribor - Vodstvo NK Maribor je v Ljudski vrt pripeljalo novo okrepitev. Odslej bo v vratih stal tudi 19-letni slovenski reprezentant Aljaž Cotman. Slednji je bil zadnje tri sezone član Wolverhamptona.

»Iskali smo mladega, nadarjenega vratarja, ki bi ustrezal našim kriterijem. Izbran je obetavni, 193 cm visoki vratar, ki je nosil majico z državnim grbom v vseh starostnih kategorijah, od U-15 do U-21 in si vmes že nabiral dragocene izkušnje na Otoku, kjer je branil na tekmah druge ekipe Wolverhamptona tudi proti vsem velikanom angleškega nogometa,« so sporočili iz Maribora. 

»Prvi vtisi so odlični, zadeve pa povsem primerljive z Anglijo. Vse je na visoki ravni, veseli me, da sem se lahko pridružil klubu, pri katerem so zadeve tako dobro urejene. Klubu, ki redno tekmuje v evropskih pokalih, prevladuje na slovenskem prizorišču. Ko pokliče najboljši klub v Sloveniji, ni pomislekov. Takoj sem vedel, da je prihod v Maribor najboljša odločitev, zame stopnička višje v karieri,« pa je ob podpisu pogodbe dejal Cotman.

Obetavni 19-letnik iz Preddvora je svojo kariero začel v Triglavu, tam so ga kot 16-letnika opazili predstavniki angleškega kluba. Po začetnih nastopih za selekcijo do 18 let je branil za drugo ekipo, tudi proti Manchester Unitedu, Chelseaju, Manchester Cityju, Liverpoolu... Treniral je tud s člani, a priložnosti ni dočakal. Poleti ni dobil nove pgoodbe in se vrnil domov.

»Od zadnje tekme, ki sem jo branil, je minilo pet mesecev, tako da potrebujem nekaj časa za stopnjevanje forme, a verjamem, da jo bom hitro dosegel. Z velikom motivom začenjam novo zgodbo v Mariboru,« je še povedal 19-letni nogometaš, ki že trenira z vijoličnimi.