Namesto sprehoda polom prvaka

V 19. kolu 1. SNL je Triglav v Ljudskem vrtu spet premagal Maribor. Tabor in Aluminij brez zmagovalca, Celje ugnalo Muro. Jutri v Sp. Šiški in v Domžalah.
Fotografija: Nekdanji nepogrešljivi Mariborčan Aleš Mertelj (desno) je odlično opravil svoje obrambne naloge in zasenčil tudi dvakratnega najboljšega strelcvca 1. SNL Luko Zahovića. FOTO: Tadej Regent/Delo
 
Odpri galerijo
Nekdanji nepogrešljivi Mariborčan Aleš Mertelj (desno) je odlično opravil svoje obrambne naloge in zasenčil tudi dvakratnega najboljšega strelcvca 1. SNL Luko Zahovića. FOTO: Tadej Regent/Delo  

Triglav je sezono začel s senzacionalno zmago v Ljudskem vrtu, danes jo je ponovil. Julija je prvaka premagal z 2:1, zdaj je bil še prepričljivejši z 2:0. V prvih tekmah 19. kola 1. SNL se je Aluminij izognil porazu v Sežani, Celje pa je z 1:0 premagalo Muro.

Vodilna Olimpija ima jutri veliko priložnost, da si tekmo pred koncem priigra še »naslov najboljšega« v prvem delu sezone po naslovu prvaka prve polovice. Če bo v mestnem derbiju premagala Bravo, bo Mariborčanom pred zadnji jesenskim dejanjem sredi tedna ušla na pet točk. 



Kranjčani so bili v živahni predstavi srečnejši, spretnejši in bolj zbrani, povrhu so imeli v moštvu od Olimpije posojenega zveznega igralca Gorana Brkića, ki je bil ključni režiser presenetljive kranjske zmage. Pri prvem golu je mariborski vratar Kenan Pirić žogo odbil v vratnico po Brkićevem strelu z 20 m. Najhitrejši pri žogi je bil Gaber Petric in jo z bližine porinil v mrežo. Drugi gol je bil mojstrski. Srb je s 25 m meril in zadel levi zgornji kot Pirićevih vrat.

V prvem polčasu so bili Mariborčani sicer boljši tekmeci, najbližje golu je bil Dino Hotić že v tretji minuti.



Mariborčanom v 2. polčasu kljub silovitim pritiskom ni uspevalo veliko, pred vrati razpoloženega vratarja Jalna Arka je bilo pogosto zelo vroče, toda v nasprotnih napadih bi Gorenjci lahko zabili še kakšen gol več. Brkić je zatresel vratnico, Martin Milec je z golove črte odbil strel Filipa Jankovića, Tilnu Mlakarju pa je po dolgem šprintu zmanjkalo sape za učinkovit zaključek dvoboja iz oči v oči s Pirićem.

Najboljši strelec Aluminija Ivan Leko (št. 11) je bil v skoku nižji od najboljšega strelca Sežancev Predraga Sikimića, a je s svojim sedmim ligaškim golom Kidričanom prinesel točko. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Najboljši strelec Aluminija Ivan Leko (št. 11) je bil v skoku nižji od najboljšega strelca Sežancev Predraga Sikimića, a je s svojim sedmim ligaškim golom Kidričanom prinesel točko. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Izidi


Maribor : Triglav 0:2 (0:2)


Štadion Ljudski vrt, gledalcev 2500, sodnik Asmir Sagrković (Vrhnika).

Strelca: 0:1 – Petric (28), 0:2 – G. Brkić (38).

Maribor: Pirić, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Cretu (od 46. Kotnik), Požeg Vancaš (od 90. Kramarič), Hotić, Mešanović (od 46. Tavares), Zahović.

Triglav: Arko, Rogelj, Milanović, Arh-Česen, Mlakar (od 90. Vuković), Mertelj, G. Brkić (od 77. Aliaga), Kryeziu, Tijanić, Janković, Petric.


CB24 Tabor : Aluminij 1:1 (1:0)


Štadion Rajko Štolfa, gledalcev 400, sodnik Bojan Mertik (Odranci).

Strelca: 1:0 – M. Babić (44), 1:1 – Leko (57).

CB24 Tabor: Rener, Ristić, Nemanič, Zebić, Salkić, Mihaljević (od 81. S. Babić), Krivičić, Sever (od 80. Milošev), M. Babić, Bongongui, Sikimić.

Aluminij: Kovačić, Pantalon, Martinović, Vrbanec, Kontek (od 70. Čermak), Petrovič, Jakšić, Amuzie, Klepač, Leko, Živković.


Celje : Mura 1:0 (1:0)


Arena Z'dežele, gledalcev 1050, sodnik Nejc Kajtazović (Kranj).

Strelec: 1:0 – Božić (31).

Celje: Rozman, Travner, Ćalušić, Zaletel, Stojinović, Plantak, Benedičič, Lotrič (od 90. Štusej), Kerin (od 63. Koritnik), Božić, Vizinger.

Mura: Obradović, Pucko, Karamarko, Maruško, Kous, Kouter, Šporn, Horvat (od 58. Karničnik), Šušnjara (od 68. Žižek), Bubnjar (od 61. Cipot), Maroša.

Nedelja


Bravo – Olimpija 13.00

Domžale : Rudar 15.00


Vrstni red: Olimpija 39, Maribor 37, Aluminij 35, Mura 32, Celje 31, Triglav 20, CB24 Tabor in Domžale po 19, Rudar 7.

Preberite še:

Komentarji: