V Miamiju »el clasico« po Barceloninih notah (VIDEO)

Katalonski nogometni velikan je proti madridskemu Realu že v sedmi minuti vodil z 2:0, naposled pa zmagal s 3:2.

Objavljeno
30. julij 2017 12.53
J. P.
J. P.

Miami - Sloviti »el clasico«, dvoboj španskih nogometnih velikanov Reala Madrida in Barcelone, je imel danes tudi zgodovinsko noto, saj sta se večna tekmeca prvič po 35 letih udarila na tujih tleh, pred 66.014 navdušenimi gledalci na štadionu Hard Rock v Miamiju pa so bili s 3:2 boljši Katalonci. Ti so že v sedmi minuti vodili z 2:0 in kazalo je na pravcato katastrofo »galaktikov«, ki so se morali znajti brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, naposled pa je bil dvoboj odprt in negotov vse do zadnjega.

V tretji minuti je Realovo mrežo - s pomočjo podstavljene noge branilca Raphaëla Varana - načel argentinski virtuoz Lionel Messi, le nekaj trenutkov pozneje je prednost Barcelone podvojil Hrvat Ivan Rakitić z rafalom z roba kazenskega prostora. Vendar pa zgodnji zaostanek ni spodrezal kril španskim in evropskim prvakom, ki so znižali že v 14. minuti. Spet je bil v glavni vlogi Hrvat, tokrat Mateo Kovačić, ki je uspešno preigraval katalonsko obrambo in se naposled že pred kazenskim prostorom odločil za strel po tleh, žoga je mimo Jasperja Cillessena zletela v mrežo.

Da sta na glavni odmor zasedbi odšli poravnani, je v 36. minuti po Kovačićevi podaji poskrbel 21-letni Marco Asensio, ki je izkoristil osnovnošolsko napako Jordija Albe in brez težav zadel ob desni vratnici. Na trenutek odločitve je bilo treba počakati zgolj pet minut drugega polčasa, po odlično izvedenem Neymarjevem prostem strelu je Gerard Pique iz neposredne bližine žogo pospravil prek Keylorja Navasa pod prečko in odločil zmagovalca. Nato sta oba trenerja temeljito prevetrila enajsterici, ki sta si priigrali še nekaj sijajnih priložnosti, a se rezultat ni več spremenil.