V Parmi nogometni spopad treh Slovencev?

Drevi bo več klubov držalo pesti za zdrs Manchester Cityja, ki narekuje ritem v 8,5 milijarde evrov vrednem tekmovanju.
Fotografija: Jasmin Kurtić (levo) je v majici Spala ujel zelo dobro formo. FOTO: AP
Odpri galerijo
Jasmin Kurtić (levo) je v majici Spala ujel zelo dobro formo. FOTO: AP

Ljubljana – Večina privržencev italijanskega nogometa je opravila s koncem tedna, še preden smo vstopili v soboto. Sinoči sta se merila najuspešnejša kluba zadnjega desetletja v serie A – Juventus in Inter –, ki sta "pohitela" zaradi prihajajočih izzivov v zadnjem kolu lige prvakov.


Leo Štulac, Valter Birsa in Boštjan Cesar


Manj spektakularen, zato pa slovensko obarvan naj bi bil jutrišnji dvoboj Parme in Chieva v serie A ob "klasični" italijanski nogometni uri 15.00. Več tamkajšnjih novinarjev napoveduje možnost treh Slovencev v začetnih enajstericah obeh klubov – pri domačih naj bi na desni strani zvezne vrste (4-3-3) igral Leo Štulac, pri gostih Valter Birsa na "desetki" (4-3-1-2), Boštjan Cesar pa na položaju levega štoperja. Cesar resda najbolj "visi" – v tej sezoni je igral le 28. oktobra, ko je nosil tudi kapetanski trak – in ga nekateri napovedujejo v enajsterici, drugi na klopi. Mimogrede: Ljubljančan je v pogovoru za Sportske novosti pohvalil vrnitev Matjaža Keka na položaj selektorja: "Od Južne Afrike je bogatejši za izjemno izkušnjo na Reki, zato je po sedmih letih zanesljivo še boljši trener kot tedaj."

Vratar Jan Oblak bo v majici Atletica gostoval v Alavesu, in sicer že danes ob 13. uri. FOTO: REUTERS
Vratar Jan Oblak bo v majici Atletica gostoval v Alavesu, in sicer že danes ob 13. uri. FOTO: REUTERS


Tudi Miha Zajc v majici Empolija čaka na vrnitev med udarne sile kluba, verjetno bo v jutrišnji tekmi z Bologno dobil priložnost v drugem polčasu. Bolj zadovoljen je Jasmin Kurtić, čigar poškodba roke je preteklost, realnost pa odlične ocene za njegove igre, s katerimi je opozoril nase številne na "škornju" in tudi na Sardiniji (Cagliari). Uspešno igra v zvezni vrsti Spala (3-5-2), nazadnje je zabil dva gola z glavo Empoliju. Kdo ve, ali ne bo naslednje poletje spoznal še osmi italijanski klub, potem ko je že igral za Palermo, Varese, Sassuolo, Torino, Fiorentino, Atalanto in Spal, ki je poleti odštel za Kurtića rekordnih 5,2 milijona evrov.


Brexit ne moti Slovencev


Večina slovenskih navijačev bo kljub potrjenemu Brexitu še vedno pogledovala v angleško prvenstvo: Chelsea in Manchester City delujeta na pogon "novodobnih" lastnikov, posledično imata med vsemi v premier league največ privržencev med najmlajšimi. Angleži bodo igrali decembra neverjetnih sedem kol, za nameček bodo aktivni tudi 1. in 2. januarja, tretji dan novega leta bosta igrala nemara največji derbi te angleške sezone še Manchester City in Liverpool. Toda vodilni ManCity čaka dotlej več močnih tekem, prva že danes v Londonu, kjer bo imel Chelsea eno od zadnjih priložnosti za ustavitev brezhibno delujoče zasedbe Pepa Guardiole.

Chelseajev adut Eden Hazard bi lahko zaznamoval drevišnji derbi z Manchester Cityjem. FOTO: AFP
Chelseajev adut Eden Hazard bi lahko zaznamoval drevišnji derbi z Manchester Cityjem. FOTO: AFP


Ta čas se merita za vrh ManCity (41 točk) in Liverpool (39), v igri za dodatni vstopnici v ligo prvakov so še trije londonski klubi – Tottenham (33), Chelsea (31) in Arsenal (31). Drevi bo torej več klubov držalo pesti za zdrs Manchester Cityja, ki narekuje ritem v 8,5 milijarde evrov vrednem klubskem tekmovanju.


Eden Hazard vs Raheem Sterling


"Med tednom smo zapravili vodstvo v Wolverhamptonu in nato izgubili, zato smo bili ob del samozavesti. Toda hkrati nam je to prišlo prav: številni moji fantje so namreč preveč samozavestni ... ManCity je najboljša nogometna ekipa v Evropi, najbrž tudi na svetu, torej nas čaka velikanski izziv in je prav, da smo predramljeni," pred derbijem meseca decembra opogumlja svoje adute Chelseajev trener Maurizio Sarri. Spopad podobnih nogometnih filozofij (4-3-3) in podobno vrednih ekip – tako Chelsea kot City veljata približno po milijardo evrov – bi lahko porinil v ospredje najhitrejša člana obeh trizobih napadov: to sta domači up Eden Hazard in njegov tekmec Raheem Sterling.

Preberite še:

Komentarji: