V Ljudskem vrtu vijolična čaga, strelca Vipotnik in Božić

Večni derbi je pripadel Mariboru, ki je postal prvi zasledovalec tokrat jalove Olimpije. Iličić in Krefl izključena, Jug ubranil 11-metrovko Kvesiću.
Fotografija: Maribor se je veselil sedme zaporedne zmage. FOTO: Marko Pigac
Odpri galerijo
Maribor se je veselil sedme zaporedne zmage. FOTO: Marko Pigac

Večni derbi je upravičil ime. V polnem Ljudskem vrtu so nogometaši Maribora z 2:0 premagali Olimpijo. Junaka derbija 22. kola 1. SNL sta bila strelca Žan Vipotnik in Marko Božić, ki sta zadela v prvem polčasu, vratar Ažbe Jug pa je v drugem ubranil enajstmetrovko. Tekma je postregla tudi z dvema rdečima kartonoma, prejela sta ju Josip Iličić in Aljaž Krefl.

Hitro so se veselili domači navijači, v 22. minuti je po strelu odbito žogo v mrežo poslal Vipotnik. Veselje je v 42. minuti podvojil Božić, 2:0 je bil tudi izid prvega polčasa. V nadaljevanju je Maribor doživel hladno prho. Po prostem strelu Svita Sešlarja je žoga v živem zidu zadela Iličića v roko, domači zvezdnik je dobil drugi rumeni karton in moral zapustiti igrišče, Olimpija pa enajstmetrovko. Toda Jug je ubranil kazenski strel Maria Kvesića in ostalo je pri 2:0.

Mariborčani so večino dela opravili že v prvem polčasu. FOTO: Marko Pigac
Mariborčani so večino dela opravili že v prvem polčasu. FOTO: Marko Pigac

V 62. minuti so bile moči na zelenici izenačene, izključen je bil tudi Aljaž Krefl zaradi prekrška nad Božićem. Do konca se izid ni spremenil. Maribor je dosegel sedmo zaporedno zmago, za Olimpijo zdaj zaostaja za 12 točk, v 23. kolu bo v četrtek gostoval v Domžalah, Olimpija pa bo dan prej gostila Gorico.

Nogometaši Brava so pred tem izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:1;  Hasanbegović 3., Kovačević (62). Če so Domžalčani poraz proti Taboru v uvodnem krogu spomladanskega dela pospremili z besedo nedopustno, pa bodo po gostovanju v Šiški lahko uporabili pozitivnejši pridevnik. Čeprav je bil Bravo večino tekme v (jalovi) terenski premoči, so izbranci Simona Rožmana svoji priložnosti izkoristili.

Olimpija ni imela prave energije za preobrat. FOTO: Marko Pigac
Olimpija ni imela prave energije za preobrat. FOTO: Marko Pigac

Izidi 22. kola:

Sobota:

CB24 Tabor Sežana – Celje 2:2 (1:1)

Kalcer Radomlje – Mura 0:0

Gorica – Koper 2:2 (1:2)

Nedelja:

Bravo – Domžale 0:2 (0:1)

Maribor – Olimpija 2:0 (2:0)

Preberite še:

Komentarji: