V Rimu navijaški spopad z vsaj štirimi poškodovanimi (VIDEO)

Sinočnji obračun navijačev je bil slaba uvertura v današnji prvi dvoboj 1/16 finala evropske lige med Laziem in Sevillo.

Objavljeno
14. februar 2019 08.49
Posodobljeno
14. februar 2019 09.03
Že sinoči je zavrelo med Lazievimi in Sevillinimi navijači. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Rim – Potem ko sta zasedbi Fenerbahčeja in Zenita St. Peterburga (1:0) prvi dvoboj šestnajstine finala nogometne evropske lige odigrali že v torek, bodo preostale prve tekme na sporedu nocoj ob 18.55 oziroma ob 21. uri. Obračun Lazia in Seville pa je imel že »predigro«, saj sta se sinoči okrog 21.30 na rimskih ulicah – v bližini Koloseja v zgodovinskem središču mesta – spopadli navijaški ekipi obeh kolektivov. V množično petelinjenje je bilo vpletenih okrog 40 privržencev obeh moštev.


Štirje zabodeni


Bilanca spopada: ena oseba, španski navijač, je v kritičnem stanju, še vsaj tri pa so utrpele hude poškodbe. Po poročanju rimske policije so se vročekrvneži udarili s palicami in noži, pri čemer je bil še en španski privrženec Seville zaboden, podobne poškodbe sta dobila tudi po en Italijan in Američan. »Vse je bilo tiho, kar naenkrat pa se je zaslišalo vpitje in razbijanje stekla. Videli smo fante s kapucami, 'oborožene' s kiji in gumijevkami, ki so napadli drugo skupino moških,« je pojasnil očividec, lastnik bližnjega lokala.