V Sloveniji brez stresa in po načelu jutri je nov dan

Predrag Sikimić, prvi strelec CB24 Tabora, je nogometnemu prvaku Mariboru zabil štiri gole.
Fotografija: Najboljši strelec Sežancev je nastanjen v Sežani, uživa pa tudi v srkanjih kavice v Kopru in Trstu. FOTO: NK Tabor
Odpri galerijo
Najboljši strelec Sežancev je nastanjen v Sežani, uživa pa tudi v srkanjih kavice v Kopru in Trstu. FOTO: NK Tabor

Tretji dvojček Predraga Sikimića v 14. tekmah v 1. SNL je bil najslajši doslej. Gola št. 8 in 9 sta pomenila, da je bil 37-letni Srb ob prav tako dvakratnem strelcu Kameruncu Louisu Bongonguiju ključni mož v presenetljivi zmagi sežanskega Tabora proti Mariboru (4:2). Postavni napadalec v svoji bogati karieri igra že v sedmi državi – še v Srbiji, Belgiji, Grčiji, Rusiji, Kazahstanu, na Tajskem.

Minuli konec tedna je bil res nenavaden. Padlo je 24, rekordno število golov, Olimpija je dosegla najvišjo zmago v sezoni, tudi Aluminij je zabil zanj izjemnih pet golov, a največje presenečenje je pripravil CB24 Tabor. Napolnil je mrežo Maribora, kot še nihče v tej sezoni.

Čeprav ima na dresu št. 8, je vijolični »krvnik« Sikimić klasična št. 9. Srednji napadalec je Mariboru v tej sezoni zabil že štiri gole, v Ljudskem vrtu je dosegel prvi dvojček, v Velenju drugega, v nedeljo pa tretjega in prvič pred sežanskimi navijači.
»Zmaga ni presenečenje. Že v Mariboru smo drago prodali svojo kožo, proti Olimpiji smo doma izgubili z nekaj smole, v Murski Soboti smo bili prikrajšani za enajstmetrovko, v vseh tekmah z moštvi z vrha smo pokazali, da se lahko enakovredno kosamo z njimi. V tem je čar slovenske lige, saj vsak lahko premaga vsakogar,« je sproščeno začel pogovor strelec 9 golov.

»Med izzivi v Sloveniji je tudi ta, da sam sebi dokažem, da zmorem. Tako je bilo, kjerkoli sem igral. Počutim se odlično in skrbim, da sem telesno pripravljen. Ne bi si dovolil, da bi prišel in se zabaval,« najboljši strelec Sežancev ne skriva, da v Sloveniji zelo uživa.

»Sproščeno je. Nastanjen sem v Sežani, Koper in Trst sta blizu. Pogrešam le družino. Zaradi šoloobveznih otrok je ostala v Smederevu, kjer je naš dom. Sinova, 12-letni Nikša in 8-letni Matija, ter soproga Jelena so bili poleti tukaj,« je z navdušenjem govoril o družini in z razlogom. »Soproga je v osmem mesecu nosečnosti. Po dveh sinovih se nam bo pridružila hči. Pozimi ne bo odmora, a nič hudega, to so sladke skrbi,« se je raznežil 190 cm visoki ostrostrelec.
Predrag Sikimić je v 14 tekmah v 1. SNL dosegel 9 golov. FOTO: NK Tabor
Predrag Sikimić je v 14 tekmah v 1. SNL dosegel 9 golov. FOTO: NK Tabor


Slovenska nogometna liga je balzam za dušo v primerjavi s srbsko. »Tu ni toliko stresa, pri nas se teden dni govori in razpreda o tekmi, tukaj največ 24 ur. Vsi mi pravijo, jutri je nov dan in gremo naprej,« se je dotaknil vzdušja, pohvalil igralne površine, izpostavil pa dve slabši. »Le v Sežani se z igriščem premalo ukvarjamo. Tudi v Kidričevem ni bilo v najboljšem stanju.«

Podvig proti Mariboru ga je – in ne prvič v tej sezoni – postavil v ospredje junakov kola. »S postavitvijo 4-4-2 v rombu smo bili pogumni in smo veliko tvegali. Ampak, če smo popolni, je Tabor bližje zgornjemu delu lestvice. V nizu slabših izidov je bil razlog ta, da smo imeli preveč poškodovanih igralcev in kaznovanih. Potem je prišlo do menjave trenerja. Andrej Razdrh je svojo nalogo opravil odlično in razumem, da je sprejel izziv boljšega kluba. Kdo ga ne bi? Tudi Almir Sulejmanović je trener na pravem mestu. Treningi so odlični. Na začetku je imel nekaj smole zaradi manjkajočih igralcev, zdaj smo se ujeli,« je pohvalil moštvo in tudi soigralca Bongonguija, drugega junaka proti vijoličnim.

Komentarji: