Barcelona oddala prvi točki, velika priložnost za Real Madrid

Tekme v angleškem in španskem nogometnem prvenstvu se vrstijo kot za stavo.
Fotografija: Barcelonin adut Lionel Messi se je v Sevilli upravičeno prijemal za glavo. FOTO: Cristina Quicler/AFP
Odpri galerijo
Barcelonin adut Lionel Messi se je v Sevilli upravičeno prijemal za glavo. FOTO: Cristina Quicler/AFP

Nogometaši Tottenhama so začeli sezono v ligi prvakov in z velikimi ambicijami, 30. kolo angleške lige pa so pričakali kot osmi na lestvici in z ogromnim zaostankom za vodilnim Liverpoolom. Tudi petkov spopad za ligo prvakov z Manchester Unitedom so želeli izkoristiti za vrnitev v igro in boj za prva štiri mesta, toda gostje so odbili vse poskuse in slabih deset minut pred koncem tekme izenačili izid za končnih 1:1.


 
V londonskem spektaklu je bil pod posebnim drobnogledom trener domačega moštva Jose Mourinho, saj je pred prihodom k Tottenhamu poltretjo sezono sedel na klopi Manchester Uniteda. Mourinhu je torej uspelo odbiti napad Londončanov.



Tottenhamov trener Jose Mourinho (levo) se ni spotaknil proti svojim nekdanjim adutom iz Manchester. FOTO: Oli Scarff/AFP
Tottenhamov trener Jose Mourinho (levo) se ni spotaknil proti svojim nekdanjim adutom iz Manchester. FOTO: Oli Scarff/AFP


Rakitić proti »svojim«


Toliko bolj je izenačeno špansko nogometno prvenstvo, v katerem vodilna po nadaljevanju sezone nizata zmage. Potem ko je Real Madrid včeraj ugnal Valencio, je imela Barcelona pričakovano zahtevno delo na gostovanju pri tretjeuvrščeni Sevilli. Tekma je imela poseben pomen za hrvaškega zvezdnika Ivana Rakitića, ki od leta 2014 brani barve Barcelone, pred tem pa je tri leta nosil dres Seville, h kateri se po pisanju španskih medijev želi vrniti, če se mu bodo Katalonci odpovedali po koncu sezone.

Ivan Rakitić pri Barceloni vse pogosteje greje klop za rezervne igralce. FOTO: Reuters
Ivan Rakitić pri Barceloni vse pogosteje greje klop za rezervne igralce. FOTO: Reuters


Sevilla in Barcelona sta se razšli brez golov, kar pomeni, da bo imel Real Madrid v nedeljo priložmost, da ujame Barcelono na vrhu lestvice in se točkovno izenači s Katalonci. Gostovanje v San Sebastianu resda sodi med najtežje v Španiji.


 
Veliko težo je imel tudi dvoboj med Mallorco in Leganesom, ki se ogorčeno borita za obstanek med prvoligaši, tokrat pa sta se razšla z remijem. Izpadla bodo tri zadnjeuvrščena moštva.

Komentarji: