Veličasten Barcelonin zasuk

Katalonski velikan se je prebil v polfinale kraljevega pokala z zmago s 6:1 nad Sevillo, ki je bila v prvem dvoboju boljša z 2:0.
Fotografija: Lionel Messi in Luis Suarez sta z goloma v zadnjih minutah potrdila Bercelonino zmago in napredovanje, Jordi Alba je obakrat podal. FOTO: Lluis Gene/AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi in Luis Suarez sta z goloma v zadnjih minutah potrdila Bercelonino zmago in napredovanje, Jordi Alba je obakrat podal. FOTO: Lluis Gene/AFP

Barcelona – Španska nogometna prvakinja Barcelona se je po veličastnem zasuku uvrstila v polfinale kraljevega pokala. Sinoči je morala namreč pred 58.050 gledalci na štadionu Camp Nou izničiti dva gola zaostanka s prve četrtfinalne tekme s Sevillo (0:2), za kar je potrebovala zgolj pol ure igre, v nadaljevanju pa neustavljivo jurišala naprej do veličastne končne zmage s 6:1. V polfinale sta se prebila tudi že Valencia in Betis, danes pa se bo trojici najverjetneje pridružil še Real.


Banega zastreljal enajstmetrovko


Pot do zmage Kataloncev je v 13. minuti z bele točke začel tlakovati Philippe Coutinho, bržkone pa bi se dvoboj precej bolj zapletel, če bi na drugi strani najstrožjo kazen v 27. minuti izkoristil tudi Ever Banega, a je Jasper Cillessen dobro prečital njegovo namero. Ko je v 31. minuti zadel Ivan Rakitić, sta bili moštvi v seštevku že poravnani, zmagovalec pa je bil odločen kmalu po glavnem odmoru, ko sta v dveh zaporednih napadih mrežo zatresla (ponovno) Coutinho in Sergi Roberto.


Drugič v sezoni več kot pet golov


Sevilla je še migala po častnem golu Guiherma Arane v 67. minuti, pri katerem je kot podajalec sodeloval Banega in se tako vsaj delno odkupil za zgrešeno enajstmetrovko. Če bi gostje zadeli še enkrat, bi bili spet na pragu napredovanja, a niso, saj po doseženem zadetku niso več sprožili v okvir domačih vrat. Barcelonino zmago sta v finišu potrdila Luis Suarez in (že v sodnikovem dodatku) Lionel Messi, obakrat je bil v vlogi asistenta Jordi Alba. Katalonci so več kot petkrat zadeli drugič v sezoni, v ligaškem tekmovanju so septembra Huesco odpravili z 8:2.

Preberite še:

Komentarji: