Velik podvig Srečka Katanca v Jordaniji

Iračani v finišu tekme dobili pomemben sosedski derbi z Iranom.

Objavljeno
14. november 2019 17.00
Posodobljeno
14. november 2019 20.39
Kako velik podvig je danes pripravil Srečko Katanec, priča podatek, da je prav Iran najvišje urvščena azijska reprezentanca na Fifini lestvici (27.), medtem ko Irak leži na 74. mestu na svetu. FOTO: Reuters
Srečko Katanec je naredil velik korak k uvrstitvi v zadnji krog azijskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju 2022. Iračani so namreč v jordanski metropoli Amanu dobili tradicionalni derbi z Iranom in se utrdili na vrhu skupine C. V drugi tekmi sta se namreč Bahrajn in Hong Kong razšla brez zmagovalca. Kako velik podvig je danes pripravil Srečko Katanec, priča podatek, da je prav Iran najvišje urvščena azijska reprezentanca na Fifini lestvici (27.), medtem ko Irak leži na 74. mestu na svetu.

Kvalifikacije za SP 2022


Azija, skupina C – Irak : Iran 2:1 (Mohanad 11., Abdulnabi 92.; Nourollahi 25.), Hong Kong : Bahrajn 0:0; vrstni red: Irak 10, Bahrajn 8, Iran 6, Hong Kong 2, Kambodža 1; torek: Hong Kong – Kambodža, Irak – Bahrajn.
Reprezentanca iz nesrečne države resda ne more igrati domačih tekem v Iraku, saj ji je Fifa »svetovala«, naj se vsaj začasno preseli iz države, ki jo hromijo stavke in nasilje s smrtnimi žrtvami. Veliki regionalni derbi med Iranom in Irakom so tako igrali v Jordaniji, kjer je Katanec v zadnjih dneh opravil tudi priprave v Amanu. Novembra bodo igrali v skupini C štiri tekme, zadnji dve že v torek (Hong Kong – Kambodža, Irak – Bahrajn). V zadnji krog kvalifikacij najbrž peljeta prvi mesti.

image
Novembra bodo igrali v skupini C štiri tekme, zadnji dve že v torek (Hong Kong – Kambodža, Irak – Bahrajn). FOTO: Reuters