Videmčani ujezili Josipa Iličića in Atalanto

Jasmin Kurtić užalostil Neapeljčane, Andraž Šporar kar zabija, Jan Oblak nepremagljiv.
Fotografija: Josip Iličić je proti Videmčanov uprizoril najboljšo tekmo sezone. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Josip Iličić je proti Videmčanov uprizoril najboljšo tekmo sezone. FOTO: AFP

Dva tedna prepozno za slovensko nogometno reprezentanco se je »razstrelil« Josip Iličić. Z imenitno igro, dvema goloma in še vrsto spektakularnih potez je slovenski nogometni zvezdnik navdušil navijače Atalante in trenerja Gian Piera Gasperinija v izjemni tekmi proti Udineseju. Ne, kaj vse je bilo videti, marveč, česa ni bilo videti? To je bilo vprašanje po rekordni zmagi moštva iz Bergama v serie A.

Goli, zasuki, izključitve ... »Iličić? Bil je izjemen. Na začetku sezone je prikazal nekaj izvrstnih iger, nato se je zdel utrujen, ampak še vedno je odličen igralec,« je trener Atalante navdušeno odgovarjal po najbolj spektakularni tekmi minulega konca tedna v italijanskem prvenstvu.

Josip Iličić je proti Videmčanov uprizoril najboljšo tekmo sezone. FOTO: AFP
Josip Iličić je proti Videmčanov uprizoril najboljšo tekmo sezone. FOTO: AFP


Po vrsti: v Bergamu je Udinese, ki ga vodi nekdanji hrvaški reprezentant in zvezdnik Juventusa Igor Tudor, zabil prvi gol. Stefano Okaka je v 11. minuti ukradel žogo Simonu Kjæru in Videmčane popeljal v vodstvo. V 21. minuti je Josip Iličić udaril prvič. Bliskovit nasprotni napad je zaključil z izenačujočim golom. V 32. minuti je izsilil enajstmetrovko in izključitev Nicholasa Opokuja. V 43. minuti je povišal vodstvo Atalante na 3:1. Nadaljeval je z asistencami v navezi z odličnim Argentincem Alejandrom Gomezom in trikratnim strelcem, Kolumbijcem Luisom Murielom do končne zmage s 7:1. Iličić je v tej sezoni dosegel tri gole in asistenco v šestih tekmah.

Navdušenju ni bilo konca. Vsega štiri dni po »petardi« v ligi prvakov proti Manchester Cityju so navijači pozabili na temo otoškega mrka. Gasperini se je kot hudič križa otepal vprašanj o Atalantinih možnostih za naslov prvaka. Da bi senzacionalno presenetil Juventus ... »Ni možnosti. Le Juventus ga lahko izgubi. Potem sta tu še Inter in Napoli,« je pomirjal strasti 61-letni strokovnjak.

Pa še; Atalanta je izenačila svojo rekordno zmago. V 50. letih minulega stoletja je z enakim izidom premagala Triestino. Tretjo najvišjo zmago je prav tako dosegla proti Udineseju, prav tako v 50. letih – 6:0. Samo Milan je v sezoni 1992/93 po devetih tekmah dosegel toliko golov kot Atalanta, 28.

Jasmin Kurtić je z drugim golom v sezoni užalostil Neapeljčane. FOTO: AFP
Jasmin Kurtić je z drugim golom v sezoni užalostil Neapeljčane. FOTO: AFP


Visokim ligaškim ambicijam Atalante je na »pomoč« priskočil Iličićev reprezentančni kolega Jasmin Kurtić. Zagrenil je življenje Neapeljčanom, ki so prek Poljaka Arkadiusza Milika že v 9. minuti prešli v vodstvo, v 16. pa jim je dve točki ukradel Belokranjec s svojim drugim golom v sezoni.

Andraž Šporar je prav tako podaljšal evropsko strelsko formo na ligaški fronti, saj je zadel za minimalno zmago v Michalovcah. Prvenstveni gol št. 9.
legionarji
legionarji

Komentarji: