Bayernov stroj premočan za PSG

Nemški prvak je še šestič na evropskem vrhu, na katerega ga je v 79. minuti zavihtel strelec edinega gola Kingsley Coman.
Fotografija: Enajst tekem, enajst zmag. Bayern je zasluženo evropski prvak. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Odpri galerijo
Enajst tekem, enajst zmag. Bayern je zasluženo evropski prvak. FOTO: Matthew Childs/Reuters

Bayern je še šestič evropski prvak, Paris St. Germain pa v svojem prvem velikem finalu lahko obžaluje zgrešene priložnosti. Zmagovalec »koronske« lige prvakov je po sezoni 2012/13 še drugič v zgodovini kluba obema domačima lovorikama dodal še najprestižnejšo. Sijajno sezono je zaokrožil s stoodstotnim izkupičkom, enajstimi zmagami.

Bayern je z golom Kingsleyja Comana v 59. minuti odločil zmagovalca lige prvakov in še šestič osvojil naslov evropskega prvaka. FOTO: Miguel A. Lopes/AFP
Bayern je z golom Kingsleyja Comana v 59. minuti odločil zmagovalca lige prvakov in še šestič osvojil naslov evropskega prvaka. FOTO: Miguel A. Lopes/AFP


Pri Francozih je bila igra preveč odvisna od navdiha Neymarja in Kyliana Mbappéja, ki sta, dokler sta imela moči v navezi z Angelom Di Mario ustrahovala samozavestno bavarsko obrambo. Bayern je bil sicer ves čas dvoboja, z izjemo res kratkih obdobij, premočan. V vratih je imel zelo razpoloženega Manuela Neuerja. Resda so imeli Bavarci manj čistih priložnosti od Parižanov, toda bilo je le vprašanje trenutka, kdaj se bo pariški obrambni blok zlomil pred nenehnim stiskanjem obroča in kdaj bo do veljave prišla boljša telesna pripravljenost. To se je zgodilo v 59. minuti, ko je Joshua Kimmich s sijajno asistenco na desno stran vrat Keylorja Navasa v junaka spremenil Kingsleyja Comana.

Eden od velikih pariških adutov Kylian Mbappé ni bil v najboljši dnevni formi. FOTO: Miguel A. Lopes/Reuters
Eden od velikih pariških adutov Kylian Mbappé ni bil v najboljši dnevni formi. FOTO: Miguel A. Lopes/Reuters


Francoski reprezentant, ki je bil manjše presenečenje Bayernovega trenerja Hansija Flicka v začetni enajsterici, saj je do tekme v Lizboni vselej začel Ivan Perišić, je s strelom z glavo v Navasov levi kot dosegel gol in prvega francoskega v finalih LP po Zinedinu Zidanu leta 2002 za šesto münchensko zmagoslavje, s čimer se je po zmagah izenačil z Liverpoolom. Sedem lovorik ima Milan, daleč spredaj s trinajstimi lovorikami pa je Real Madrid. Barcelona je pri petih.

Dvoboj je z manjšimi napakami sodi Italijan Daniele Orsato.

Vsi zmagovalci lige prvakov oziroma pokala prvakov:

13: Real Madrid.
7: Milan.
6: Liverpool, Bayern.
5: Barcelona.
4: Ajax.
3: Manchester United, Inter.
2: Benfica, Nottingham Forest, Juventus, Porto.
1: Celtic Glasgow, Feyenoord Rotterdam, Aston Villa, Hamburg, Steaua, PSV Eindhoven, Chelsea, Crvena zvezda, Marseille, Borussia Dortmund.

Preberite še:

Komentarji: